Adina Oşan
Liliana Iedu
3868 vizualizări 29 nov 2013

Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a anunţat că a "încheiat repede tratativele" cu un investitor străin care ar fi dorit să deschidă o fabrică ce ar fi creat 850 de locuri de muncă, din cauza poluării, deşi aceasta se situa "între limitele permise în UE".

Primarul Nicolae Robu a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că a refuzat oferta unui investitor străin de a deschide o fabrică în municipiu, din cauza poluării.

"Am încheiat repede tratativele cu un investitor important care ar fi vrut să construiască în Timişoara o fabrică ce ar fi produs puţină poluare, între limitele permise în UE. Am spus în prima parte a discuţiilor că dacă se poluează câtuşi de puţin eu nu agreez investiţia respectivă şi nu agreez nicio investiţie de tipul acesta", a declarat Nicolae Robu.

Întrebat despre ce investiţie este vorba şi dacă nu cumva i-a alungat pe investitorii elveţieni care au deschis recent o fabrică pentru componente de elicoptere la Arad, Robu a spus că nu vrea să facă nominalizări.

"Nu aş vrea să nominalizez. Fabrica presupunea o inserţie de cauciuc şi când am auzit de asta, am intrat în detalii, şi oamenii, la modul cinstit, mi-au spus că se produce o poluare încadrată între limite, aşa că am încheiat discuţiile cu ei", a mai spus Robu.

Primarul a adăugat că investiţia s-ar fi ridicat la 350 milioane de euro şi ar fi urmat să fie create 850 de locuri de muncă.

Întrebat, de asemenea, dacă e bine pentru Timişoara să piardă o astfel de investiţie, Robu a spus ca le-a propus investitorilor să îşi deschidă fabrica oriunde în judeţ, dar departe de Timişoara.

"Cand e vorba de poluare, e bine să piardă Timişoara. Le-am arătat disponibilitatea să îşi deschidă fabrica pe o alta localizare în judeţ. Nu era nicio problemă, am fi vorbit cu primarii, indiferent de culoarea lor politică. Dar nu în Timişoara", a mai spus Robu.

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că o companie cu capital elveţian a deschis o fabrică de componente pentru elicoptere, în Zona Industrială Vest a municipiului, situată la ieşirea din oraş spre Nădlac.

Potrivit edilului, investiţia este de câteva milioane de euro, iar producţia a început de câteva zile într-o hală de aproximativ 2.000 de metri pătraţi pe care investitorii au preluat-o gata construită şi au adaptat-o nevoilor.

Primarul nu a putut preciza ce fel de componente şi pentru ce elicoptere se produc la Arad, afirmând că informaţiile vor fi date publicităţii de către investitori în momentul inaugurării fabricii.

Citește și: