Loredana Ficiu
360 vizualizări 23 apr 2019

Primarul comunei Vladimir, Ion Ianăşi, a fost audiat, luni, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj. Edilul-şef, în vârstă de 50 de an,i şi un diriginte de şantier au fost reţinuţi, marţi, pentru 24 de ore.

„Un bărbat de 50 de ani, din comuna Vladimir şi altul de 52 de ani, din Târgu-Jiu, au fost reţinuţi de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu, fals sub semnătură privată, fals intelectual şi obţinerea ilegală de fonduri, în referire la o lucrare de construire a unui pod, pe raza comunei Vladimir”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Ion Ianăşi, primar PNL, a fost condamnat, pe 14 mai 2015, de magistraţii Judecătoriei Târgu-Cărbuneşti, la un an şi 4 luni de închisoare cu suspendare, în urma unui accident rutier. Edilul a fost trimis în judecată pentru părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia, după ce ar fi lovit cu oglinda un cetăţean din localitate care dirija o caruţă.

Dacă noua faptă se confirmă, aceasta ar fi fost comisă, practic, în termenul de supraveghere, de doi ani.

 

Citește și: