Loredana Ficiu
1154 vizualizări 8 mai 2019

Bărbatul acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu o fată de 13 ani a recunoscut fapta în faţa anchetatorilor, însă ar fi spus că fata şi-ar fi dat consimţământul.

După audieri, însă, procurorii au schimbat încadrarea juridică din act sexual cu minor în viol.

„În continuarea cercetărilor privind săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor, comisă de bărbatul de 63 de ani, din Negomir, procurorul de caz a dispus schimbarea încadrării juridice, fiind întrunite condiţiile infracţiunii de viol, iar bărbatul a fost prezentat Judecătoriei Târgu-Jiu cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, însuşită ulterior şi de instanţă. Bărbatul a fost reintrodus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Gorj", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Bunica fetiţei, din comuna Negomir, s-a prezentat, marţi, la Poliţie şi a depus plângere împotriva bărbatului care ar fi întreţinut relaţii sexuale cu nepoata sa, în urma cărora copila a rămas însărcinată. Medicii au descoperit că fata este însărcinată în cinci luni.

Aceasta mai are doi fraţi.

Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj a deschis o anchetă, fetiţa urmând să fie consiliată psihologic.

Citește și: