Departamentul Sport - Mediafax
3830 vizualizări 30 ian 2019

Au fost găsite primele rămăşiţe din avionul dispărut, în are era fotbalistul Emiliano Sala şi pilotul. Două perne au fost găsite pe o plajă din apropiere de Surtainville, Franţa, la est de locul în care avionul a dispărut de pe radare, informează The Telegraph.

Căutarea oficială a aeronavei a fost încheiată joi, dar sâmbătă o echipă privată de salvare a pornit din nou în căutarea avionului.

„După o analiză preliminară am ajuns la concluzia că, cel mai probabil, aceste perne sunt de la avionul dispărut”, au precizat oficialii Diviziei pentru Investigarea Accidentelor Aviatice.

Descoperirea a dus la reluarea căutărilor oficiale, care vor avea loc pe o rază de 4 mile nautice, sub apă.

„Din cauza condiţiilor meteo, ne aşteptăm să putem începe căutările subacvatice la finalul acestei săptămâni. Căutările vor dura trei zile. Se vor folosi sonare şi echipamente speciale pentru a încerca să determinăm locul în care se află epava avionului dispărut. Dacă epava va fi găsită, vom folosi un echipament controlat de la distanţă pentru a o analiza sub apă”, au mai adăugat oficialii.

Avionul a dispărut de pe radar luni, 21 ianuarie, atunci când acesta se deplasa pe ruta Nantes - Cardiff.

Ultima convorbire a fotbalistului: Avionul pare că se va face bucăţele

Fotbalistul argentinian Emiliano Sala, care se afla într-un mic avion ce a dispărut deasupra Canalului Mânecii, a trimis mesaje audio unor prieteni în timpul zborului, publicate de cotidianul Marca.

"Salut, fraţii mei, ce mai faceţi, nebunilor?" îşi începe jucătorul seria de mesaje audio, în care părea destul de obosit şi somnoros.

"Frate, sunt mort de oboseală. Am fost la Nantes şi am făcut lucruri, lucruri, lucruri şi nu se mai terminau, nu se mai terminau...

Sunt aici, într-un avion care pare că se face bucăţele şi mă îndrept spre Cardiff pentru că mâine încep antrenamentele cu noua echipă.

Voi ce mai faceţi, fraţilor, totul bine?".

La scurt timp, Emiliano Sala a mai trimis un mesaj ironic, dar care parcă prevestea ce avea să se întâmple:

"Dacă într-o oră jumătate nu aveţi veşti de la mine, nu ştiu dacă trimit pe cineva să mă caute pentru că nu mă vor putea găsi, dar ştiţi ..... Tată, ce frică îmi e!"

Foto: Captură

Citește și: