Gandul.info
Andreea Traicu
5969 vizualizări 10 nov 2017

"Cercel Ninel, profitând de funcţia de secretar de stat, i-a solicitat direct sau prin intermediari, părţii vătămate, în mod imperativ să-şi dea demisia din funcţia de manager al CZM Braşov, căci în caz contrar va fi demis, chiar dacă incidentul nu s-a produs pe raza sa teritorială de responsabilitate. Varianta oferită de inculpat părţii vătămate în schimbul demisiei a fost că va fi absolvit de orice răspundere disciplinară, va avea în continuare un post de consilier pe care inculpatul îl va înfiinţa special şi la Braşov, promiţându-i totodată că ulterior, în cadrul reorganizării CFR Marfă, îl va susţine în faţa ministrului pentru a fi numit şef de regională. Partea vătămată nu a acceptat condiţiile inculpatului, astfel încât mijloacele de constrângere folosite de inculpat au fost ameninţarea cu ,,controale,, în urma cărora va fi demis", explică DNA.

Astfel, pe 3 noiembrie, Ninel Cercel ar fi trimis la Braşov două echipe de control, iar şeful Centrului Zonal de Marfă Braşov din cadrul CRF Marfă a fost înştiinţat că pe 6 noiembrie este convocat la Bucureşti, întrucât face obiectul unei cercetări disciplinare.

"Scopul urmărit de inculpat prin acţiunile îndreptate împotriva părţii vătămate pentru a-l îndepărta din funcţia de manager al CZM Braşov l-a constituit obţinerea unui folos patrimonial de către societăţi private de transport care să beneficieze, în detrimentul CFR Marfă, de contractul avut de această societate cu AZOMUREŞ SA. Aceasta, deoarece persoana vătămată s-a opus constant ca alte societăţi private să preia activităţi din contractul CFR Marfă, în detrimentul acestei societăţi", arată procurorii.

Solicitarea demisiei a venit ca urmare a incendiului de pe data de 31 octombrie, constatat în staţia Comarnic, jud. Prahova, aflată în raza teritorială a sucursalei Bucureşti din cadrul CFR Marfă SA, la un tren de marfă care transporta îngrăşământ – azotat de amoniu de la societatea AZOMUREŞ SA. La acel moment, populaţia a fost evacuată, incendiul stins, iar trenul şi-a continuat deplasarea.

Pe 27 septembrie, Ninel Cercel a fost ţinta reproşurilor premierului Tudose în şedinţa de guvern în care îi ţinea locul ministrului Răzvan Cuc. "Domnule secretar de stat, vine iarna, vorba celebră din filmul la modă. Sunteţi pregătiţi?", l-a întrebat Tudose.

Drept răspuns, secretarul de stat a precizat că se află "în proces de pregatire".

"Şi când terminaţi procesul? Credeţi că până în martie avem şanse?", a replicat Tudose.

Răspunsul secretarului de stat a fost că cei din minister se pregătesc, în acest sens, iar reacţia lui Tudose a venit prompt.

"Eu vă spun foarte sincer: în primele 12 ore de la căderea ultimului fulg de zăpadă, dacă nu se circulă la negru, plecaţi acasă toţi, inclusiv cel care se ocupă de aviaţie", i-a transmis Tudose. 

 

 

Citește și: