Gandul.info
Cristina ANDREI
7474 vizualizări 11 ian 2018

„Chiar dacă acest mesaj nu vă este transmis de unul care e 'de-o viaţă în PSD', ci doar de un an şi-un pic, poate va conta tocmai pentru că cel care îl semnează nu are doctorate la SRI, nu are cărţi cu prefaţă şi postfaţă semnate de Coldea şi Maior, nu joacă tenis decât cu prietenii săi de-o viaţă şi nu culege struguri decât în via străbunicilor de la ţară... Am încercat şi am reuşit în 2017 două lucruri pe care le consider foarte importante: să lupt fără preget şi fără rezerve cu Hidra care a luat această ţară ostatică de mai bine de un deceniu şi, în acelaşi timp, să nu particip la NICIO întâlnire, de orice fel (chiar şi mascată în felurite chefuri), a vreunei grupări din PSD. NU mă interesează absolut deloc 'jocul politic' în sensul clasicelor lupte interne pentru putere! Nu vreau să mă încurc în NICIUN ghem pentru a obţine susţinere din partea cuiva, oricine ar fi! (...) românii de aşa ceva au nevoie – de oameni care să intre în politică crezând în ceva şi nu sperând la ceva! Deşi despre asta este vorba, mă feresc să-i spun „politica altfel” pentru că termenul a fost confiscat deja de multă vreme de personaje inventate şi gonflate precum Cioloş şi Iohannis – baloane de săpun umplute cu marketing politic", şi-a început Pleşoianu scrisoarea. 

Deputatul a vorbit despre Centenar ca despre un moment-cheie în România, anul în care ţara trebuie să înceapă să îşi reconstruiască un drum naţional. 

„...Suntem deja în 2018, oameni buni! România, în Anul Centenarului, n-are nevoie să vadă bărbaţii politici jucându-se „pac-pac”-ul din copilărie: „Haaa! Te-am împuşcat!” (...) „Ba eu, ba eu te-am împuşcat!”. Dacă nici măcar acum nu suntem în stare de altceva, atunci ţara asta chiar e pierdută! Avem nevoie să ne reaşezăm în propriul Destin, nu să ne împuşcăm între noi cu pistolaşe cu apică! Să faci asta e oricum ridicol şi iresponsabil. Dar s-o faci în Anul Centenarului – e de 100 de ori mai iresponsabil şi mai ridicol!

(...) Personal, deşi nu vă ascund că primesc foarte multe mesaje de susţinere din foarte multe zone, mă încăpăţânez să mulţumesc dar să merg mai departe privind înainte doar către principiile şi idealurile mele. Utopice, neutopice, sunt lucrurile în care cred. Greşesc, nu greşesc, voi continua să merg pe aceeaşi linie ca şi până acum. Dacă PSD, în ansamblul lui, va rezona cu această linie, vom merge împreună şi vom construi împreună SENSURI noi. Dacă nu, eu îmi voi vedea în continuare de drum şi nu mă voi opri...", a continuat acesta, pentru ca, la finalul postării să anunţe intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale din 2019. 

„Aşa că, pentru a concluziona, vă spun că eu voi face exact ce am spus în urmă cu câteva luni. Voi candida la prezidenţialele din 2019. Când se va hotărî PSD să ţină acel Congres, membrii partidului vor decide, aşa cum este firesc. Dar indiferent de acea decizie, eu tot voi candida în 2019.

Ştiţi de ce? Pentru toate lucrurile pe care le-am scris mai sus. Pentru că, după tot acest an nebun care a trecut, am ajuns la concluzia că am deplină încredere în... mine. Pentru că foarte curând în 2018 voi publica o carte intitulată „România – Ţara unui VIS posibil”, o carte în care scriu nu numai despre ce s-a întâmplat cu ţara noastră, dar şi despre cum ne-am putea reaşeza în propriul Destin. Pentru că nu voi merge la Coldea, la Maior sau la alţii asemenea lor pentru a-mi semna prefaţa şi postfaţa. Pentru că şi în 2018 şi în 2019 şi mai departe voi continua să joc tenis doar cu prietenii de-o viaţă. Pentru că şi în 2018 şi în 2019 şi mai departe voi continua să culeg struguri doar din via străbunicilor mei de la ţară", a încheiat deputatul PSD. 

 

Citește și: