Oana Despa
194 vizualizări 7 dec 2017

„În contextul în care statul român nu a construit nimic în domeniul oncologiei pediatrice în ultimii cincizeci de ani, Asociaţia Dăruieşte Viaţă începe construirea prmului spital de Oncologie şi Radioterapie pentru copiii diagnosticaţi cu cancer din România. Cu o investiţie estimată la 8.000.000 de euro şi o campanie de strângere de fonduri pornită din anul 2015, Asociaţia Dăruieşte Viaţă a strâns aproape jumătate din sumă, a obţinut avizele şi a dat startul lucrărilor efective, în curtea Spitalului „Marie Curie” din Bucureşti", reiese dintr-un comunicat de presă transmis de către Asociaţia Dăruieşte Viaţa.

Clădirea va avea 8,000 mp, desfăşuraţi pe subsol, parter şi trei etaje pentru oncologie şi radioterapie, care vor fi complet utilate şi mobilate. Vor fi 52 de paturi în secţia de oncologie pentru internare continuă, 10 paturi pentru secţia de chirurgie oncologică, 25 paturi în departamentul ambulator, 10 camere sterile şi un compartiment pentru radioterapie.

De asemenea, spitalul va avea şi săli pentru activităţi educaţionale şi recreere, bibliotecă şi cinema, iar părinţii vor avea paturi lângă paturile copiilor, pentru a putea sta cu ei în spital.

Pentru că mai este nevoie de încă patru milioane de euro pentru finalizarea construcţiei, reprezentanţii asociaţiei apelează la firmele care pot redirecţiona, către ONG, 20% din impozitul pe profit.

„Orice redirecţionare de până la 20% din impozitul pe profit la finalul lui 2017 contează enorm pentru realizarea acestui proiect la care muncim de doi ani. Doar prin implicare directă putem să facem ceva în România, unde sistemul medical este la pământ. 1 din 2 copii bolnavi de cancer moare, în timp ce în Europa 80% dintre ei trăiesc. Vă cerem ajutorul să salvăm un spital de Codul Fiscal! Fără donaţiile companiilor, construcţia şi darea în folosinţă a acestui spital vor întârzia pe termen nedefinit”, a precizat, preşedintele Asociaţiei Dăruieşte Viaţă, Carmen Uscatu.

În prezent, în secţia de Oncologie a Spitalului „Marie Curie”, 31 de copii şi 31 de părinţi împart două toalete şi două duşuri, secţia este pe acelaşi palier cu o secţie de ORL – lucru nepermis conform normelor medicale în vigoare. În secţia de chirurgie generală sunt operaţi şi copii cu cancer, iar secţia de terapie intensivă deserveşte şi secţia de oncologie, menţionează asociaţia în comunicatul de presă.

Citește și: