Gabriel Pecheanu
Dana Stanila
355 vizualizări 30 mar 2017

Sorin Grindeanu l-a aşteptat pe Alteţa Sa Regală Prinţul Charles la intrarea oficială în sediul Guvernului.

Cei doi s-au retras la discuţii, după ce au făcut o fotografie oficială în Holul Central al Guvernului.

Premierul Sorin Grindeanu şi Prinţul Charles de Wales au discutat, joi, la Palatul Victoria, circa 30 de minute, despre starea româncei rănită în atentatul de la Londra, dar şi despre românii din Marea Britanie, au declarat joi pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

Potrivit surselor, Prinţul Charles i-a spus lui Sorin Grindeanu că i-a vizitat pe răniţii din atentatul violent de la Londra, dar că pe româncă rănită nu a putut să o vadă din cauza stării grave a acesteia.

"Toate gândurile bune şi rugăciunile noastre se îndreaptă spre ea", i-a spus Prinţul de Wales premierului român.

De asemenea, potrivit surselor citate, moştenitorul Coroanei britanice şi premierul român au discutat şi despre BREXIT, dar nu în mod direct. Ei au vorbit despre situaţia românilor din Marea Britanie, în contextul bunelor relaţii dintre cele două state. Prinţul Charles a spus că ştie de existenţa comunităţii de români dim Marea Britanie, fiind impresionat să afle că este atât de numeroasă. Prinţul de Wales a precizat că, în ultimii 20 de ani, doar într-unul singur nu a vizitat România.

Premierul Grindeanu i-a făcut cadou Prinţului de Wales un stilou Poenari lucrat manual.

Prinţul Charles a ajuns la Palatul Victoria la ora 11.55 şi a plecat după jumătate de oră.

Înainte de a ajunge la Palatul Victoria, Prinţul Charles a vizitat Muzeul Satului. Acolo, moştenitorul coroanei britanice a dansat în horă alături de mai multe persoane îmbrăcate în haine populare româneşti şi a luat parte la o demonstraţie de încondeiat ouă.

Prinţul de Wales s-a întâlnit la Muzeul Satului şi cu Ivan Patzaichin, de la care a primit cadou două albume foto şi o vâslă cu autograf.

 

Citește și: