Departamentul Economic
1114 vizualizări 4 feb 2019

Ministrul a postat luni un film în care un cormoran înghite câţiva peşti, întregi, într-un timp record. „ Priviţi-l!”, spune, simplu, ministrul.

Recent ministrul a spus că păsările mănâncă mii de tone de peşte, distrug pepiniere piscicole, scot din apă tot şi pleacă.

Ministrul Agriculturii a subliniat că inginerii piscioli de confruntă cu numărul marii de cormorani de aproximativ 30 de ani. Mediul natural al cormoranilor este Delta Dunării, dar s-au extins în toată ţara, din momentul în care a devenit specie protejată.

 

 

Ministrul Agriculturii a punctat că a avut o discuţie cu comisarul Karmenu Vella, responsabil pentru mediu, afaceri maritime şi pescuit, iar în februarie va avea altă discuţie cu acesta privind un plan de

Ministrul Agriculturii a prezentat miercuri 23 ianuarie, la Bruxelles, în Comisia pentru pescuit din Parlamentul European, priorităţile pe care România le are în domeniul pescuitului în mandatul preşedinţiei Consiliul Uniunii Europene. În cadrul acesteia, el a spus: „A se vedea populaţiile de cormorani. (...) Cormoranii în România fac baie în piscine, nu se mai feresc de oameni, de pescari nici atât”.

Citește și: