Tema câinilor maidanezi din România, în special din Bucureşti, a revenit în actualitate anul trecut, când un copil de 4 ani a fost atacat şi ucis de o haită de câini, în apropierea parcului Tei din Capitală.

La cald, unii oameni i-au cerut primarului Sorin Oprescu să vină ''să facă curăţenie'' în ceea ce priveşte câinii maidanezi, iar acesta a anunţat chiar şi un referendum la care bucureştenii ar fi urmat să răspundă la întrebarea ''Sunteţi de acord cu măsura radicală a eutanasierii câinilor fără stăpân?'', însă până la urmă referendumul a fost anulat.

La vremea respectivă, preşedintele a reacţionat şi el, spunând că ''nu mai putem pune câinii mai presus de oameni''.Curând, în Bucureşti şi în ţară au izbucnit proteste pro sau contra eutanasierii maidanezilor, la cele contra alăturându-se declarativ şi Brigitte Bardot. ''Sunt extrem de şocată să aflu că o răzbunare care nu îşi are locul se va abate asupra tuturor câinilor fără stăpân din România, chiar şi a celor blânzi'', declara în septembrie 2013 celebra actriţă.

 

Tot în septembrie, după ce Curtea Constituţională a decis că maidanezii pot fi eutanasiaţi, Oprescu a anunţat că, într-un an şi jumătate, vor fi capturaţi 80% dintre câinii fără stăpân din Bucureşti.

Cu toate acestea, un reprezentant Vier Pfoten declara, în urmă cu doar câteva săptămâni: ''Dacă vine cineva şi vă spune 'Rezolv problema maidanezilor în jumătate de an', ori minte, ori e prost''.

În aceste condiţii, gândul vă întreabă: ''Sunteţi PRO sau CONTRA eutanasierii câinilor fără stăpân?''.

Sunteţi PRO sau CONTRA eutanasierii câinilor fără stăpân?

Citește și: