Departamentul Corespondenţi
Adriana Mit
819 vizualizări 15 dec 2018

Reprezentanţii IGSU au declarat că în urma ninsorii şi a viscolului, pe timpul nopţii de vineri spre sâmbătă, au fost înregistrate efecte în şapte judeţe, respectiv în Argeş, Dâmboviţa, Hunedoara, Mehedinţi, Prahova, Timişoara şi Teleorman, fiind implicate 12 autovehicule şi 24 persoane.

O ambulanţă din Teleorman, care mergea către un pacient ce avea nevoie de dializă, în judeţul Olt, a rămas blocată, sâmbătă dimineaţa, din cauza zăpezii viscolite. Ambulanţa a fost deblocată după 30 de minute, iar un utilaj a însoţit autoutilitara până la pacient, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu.

„O ambulanţă care se deplasa din judeţul Teleorman către un pacient care necesita dializă din comuna Seaca, judeţul Olt, pe Drumul Judeţean 679, între localităţile Mihăeşti şi Seaca, a rămas blocată din cauza zăpezii viscolite pe carosabil. La faţa locului s-au deplasat un utilaj al societăţii care se ocupă cu deszăpezirea drumului respectiv şi un tractor de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Seaca. Ambulanţa a fost deblocată după aproximativ 30 de minute şi însoţită de un utilaj până la pacient care urma să fie transportat către un spital din Bucureşti pentru dializă”, a spus Băsăşteanu.

IGSU: Peste 20 de persoane din şapte judeţe, implicate în accidente rutiere din cauza vremii

Tot din cauza zăpezii, o maşină a derapat, fiind găsită în afara drumului, în comuna Obârşia. În autoturism se aflau trei persoane care nu au fost rănite şi au refuzat transportul la spital.

Între orele 08.00-10.00, judeţul Olt se află sub atenţionare cod galben de fenomene meteo imediate. Meteorologii anunţă rafale de vânt care pot atinge 55-65 de km la oră.

Autorităţile locale din judeţul Teleorman au intervenit pe DJ 703, între localităţile Ciolăneşti şi Baldovineşti, pentru deblocarea unei ambulanţe care se deplasa pentru preluarea unei gravide. Aceasta nu a mai putut înainta din cauza zăpezii de pe carosabil, însă a fost deblocată rapid de utilaje.

Peste 20 de persoane din şapte judeţe, implicate în accidente rutiere din cauza vremii

Între localităţile Ponoarele şi Izverna din judeţul Mehedinţi s-a intervenit pentru deblocarea a trei autoturisme în care se aflau 10 persoane.

Tot pentru deblocarea a două autoturisme în care se aflau 5 persoane şi a unui autobuz fără persoane s-a intervenit pe drumul care face legătura între localităţile Boldeşti şi Seciu din judeţul Prahova.

IGSU mai arată că, în localitatea Mizil, pompierii şi drumarii au deblocat un autotren care a derapat şi a intrat într-o curte.

Şi în judeţul Dâmboviţa au fost probleme din cauza zăpezii. Pe DN 7, salvatorii au deblocat un autoturism în care se aflau 5 persoane, iar în judeţul Hunedoara, în zona localităţii Cinciş, a fost deblocat un atutotren.

Peste 20 de persoane din şapte judeţe, implicate în accidente rutiere din cauza vremii

De asemenea, pe DN 73, între localităţile Câmpulung Muscel şi Dragoslavele din judeţul Argeş, circulaţia rutieră s-a desfăşurat temporar îngreunat, carosabilul fiind acoperit cu zăpadă. S-a intervenit cu utilaje de la administratorul de drum şi autorităţile locale, pentru deszăpezire şi răspândire de material antiderapant.

În municipiul Timişoara, pompierii au acţionat pentru degajarea a 4 arbori căzuţi pe două autoturisme şi pe carosabil.

La această oră, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă pe majoritatea arterelor rutiere din judeţele aflate sub atenţionări meteorlogice, dar nu sunt semnalate drumuri blocate sau persoane aflate în dificultate.

Reprezentanţii IGSU le recomandă celor care pleacă la drum în această perioadă, să aibă autoturismele echipate corespunzător, să se intereseze asupra stării drumurilor înainte de pornire şi să respecte semnalele ori restricţiile autorităţilor.

Informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obţinute prin intermediul aplicaţiei DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store şi App Store.

O persoană a murit după impactul dintre un camion şi o maşină

O persoană a murit, iar alta a fost preluată de un echipaj medical şi dusă în comă la spital. sâmbătă, pe DN 67, în localitatea Buneşti, judeţul Vâlcea, după ce un autoturism a derapat şi a lovit un camion care transporta material lemnos. În zonă ninge viscolit şi este zăpadă pe carosabil.

Două persoane au murit după impactul dintre un camion şi o maşină

„Accidentul rutier s-a produs între un autotir ce transporta material lemnos şi un autoturism, cel din urmă derapând din cauza condiţiilor meteo, respectiv strat de zăpadă depus pe carosabil”, a transmis Poliţia Vâlcea.

În urma impactului, cele două persoane aflate în autoturism au suferit răni grave şi una dintre persoane a decedat. Cealaltă victimă a fost transportată la spital. 

Traficul ruier este blocat pe sensul Râmnicu Vâlcea - Horezu, până la efectuarea cercetărilor poliţiştilor.

Un drum judeţean a fost închis şi şapte localităţi au rămas fără energie electrică în vestul ţării din cauza ninsorilor

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin, sâmbătă dimineaţa, un număr de şapte localităţi nu erau alimentate cu energie electrică, în urma ninsorilor abundente. Este vorba de Forotic, Surducu Mare, Brezon, Vermeş, parţial Bocşa Montană, Ersig şi Izgar, precum şi şapte abonaţi din oraşul Reşiţa.

Un drum judeţean a fost închis şi şapte localităţi au rămas fără energie electrică

De sâmbătă, de la ora 6.00 până duminică la ora 12, judeţele Timiş şi Caraş-Severin, precum şi zona de munte a judeţelor Hunedoara, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa şi Prahova a intrat sub avertizare cod portocaliu de ninsori abundente, strat semnificativ de zăpadă şi viscol.

De asemenea, din cauza condiţiilor meteo care pun în pericol siguranţa şoferilor, Consiliul Judeţean Arad a luat decizia de a închide pentru 48 de ore traficul pe drumul judeţean DJ 708 B, Slatina de Mureş - Mădrigeşti.

Un drum judeţean a fost închis din cauza vremii

Şi cursele aeriene au întâmpinat probleme din cauza vremii nefavorabile

“Până la această oră, în cursul dimineţii, o cursă a fost anulată, iar alte trei vor înregistra întârzieri. Reprezentanţii aeroportului au luat decizia de a suspenda traficul pentru două ore între orele 8.20 şi 10.20, pentru realizarea lucrărilor de dezăpezire la pistă, platformă (zona de parcare aeronave) şi căile de rulare, astfel încât decolările şi aterizările să se realizeze în siguranţă. Suplimentar, înainte de decolare, toate aeronavele sunt degivrate pentru înlăturarea zăpezii depusă pe fuselaj”, a informat Aeroportul Internaţional Timişoara.

De asemenea, potrivit reprezentanţilor instituţiei, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, două curse care ar fi trebuit să ajungă de la Bucureşti au fost deviate şi au revenit pe Otopeni, din cauza căderilor de zăpată.

“În cursul nopţii, cât şi în cursul zilei de sâmbătă, angajaţii aeroportului au intervenit permanent cu utilaje pentru deszăpezire însă, aşa cum a fost emisă şi avertizarea de cod portocaliu valabilă şi pentru judeţul Timiş, au căzut ninsori abundente cu depuneri semnificative de zăpadă care au afectat traficul aerian”, a arătat Aeroportul Internaţional Timişoara.

La Bucureşti, scenariu asemănător

Pe aeroporturile din Bucureşti, ca urmare a ninsorii moderate şi a viscolului, operarea se face în condiţii de iarnă.

„Se degivrează aeronavele înainte de decolare, ceea ce poate conduce la întârzieri la decolare de până la 30 minute, punctual şi mai mult de 30. S-a intervenit pe tot parcursul nopţii şi se intervine în continuare pentru deszăpezire la piste, platforme şi cai de rulare”, au mai anunţat reprezentanţii CNAB.

Nu sunt curse anulate, conform reprezentanţilor Companiei de Aeroporturi.

Foto: Hepta

Citește și: