Ilinca Nazarie
63 vizualizări 11 oct 2019

Racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost scoasă din interiorul Catedralei Mitropolitane din Iaşi într-o procesiune la care asistă câteva mii de credincioşi. Moaştele Cuvioasei Parascheva au fost purtate pe umeri şi aşezate spre închinare, iar oamenii s-au îmbulzit să atingă racla.

Racla a fost aşezată pe baldachinul special amenajat, iar cei care au aşteptat ore în şir în rugăciune au putut să vină să atingă moaştele. Printre primii care au ajuns la Ocrotitoarea Moldovei a fost şi Elena Săbiuţă, femeia care de 15 ani se aşează la rând cu 20 de ore înainte de începerea pelerinajului.

Peste 17.000 de persoane aşteaptă pe străzile din jurul catedralei să ajungă să se închine, coada formată întinzându-se pe o distanţă de aproximativ 2 kilometri.

Slujba a fost oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu Înaltpreasfinţitul Ioachim Arhiepiscop al Romanului şi Bacăului.

Sfânta Cuvioasa Parascheva este considerată a fi ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă Iaşiul în cel mai mare centru de pelerinaj din România.

Citește și: