2410 vizualizări 1 iun 2019

Decizia Consiliului Superior al Magistraturii a fost atacată în instanţa de contencios administrativ.

Consiliul Superior al Magistraturii a anunţat, joi, că procurorii Adina Florea şi Sorin-Eugen Iasinovschi au fost admişi pentru participarea la selecţia pentru şefia Secţiei Speciale deoarece aceştia întrunesc condiţiile legale necesare.

Bogdan Pîrlog a fost respins deoarece nu deţine vechimea efectivă de 18 ani în funcţia de procuror.

Procurorul Bogdan Pîrlog este cel care a demarat dosarul împotriva jandarmilor pentru violenţele de la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei şi deţine actualmente funcţia de prim-procuror adjunct al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti.

În proiectul său, procurorul Bogdan Pîrlog arată că prevederile legislative care au dus la înfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie încalcă Constituţia. El citează rapoartele MCV, GRECO şi cel al Consiliului Europei. Primul obiectiv din proiectul depus pentru şefia Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ) este sistarea imediată a activităţii Secţiei.

„Obiective operaţionale pentru viitorul mandat, ţinând cont de cele expuse:
– Sistarea imediată a activităţii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie ca urmare a constituirii nelegale a acesteia.
– Sistarea imediată a activităţii procuroriilor din cadrul secţiei ca urmare a procedurii vădit ilegale de desemnare.
– Restituirea dosarelor către parchetele de la care au fost preluate ilegal.
– Restituirea dosarelor nou formate către parchetele competente potrivit legii.
– Sesizarea unităţilor de parchet competente a efectua urmărirea penală faţă de procurorii din cadrul secţiei, care au comis infracţiuni în activitatea desfăşurată în cadrul secţiei (de ex. efectuarea cercetărilor în cadrul dosarului „Timmermans”)", se arată în proiectul procurorului Bogdan Pîrlog.

Procurorul Adina Florea este, în prezent, adjunctul Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ), iar Iasinovschi vine de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Foto: Hepta

Citește și: