661 vizualizări 20 iun 2019

„România este unul dintre cei mai puternici parteneri pe care îi avem în lupta împotriva infracţiunillor transnaţionale. Cu asistenţa României, am reuşit să investigăm şi să extrădăm membrii ai grupărilor de crimă organizată implicaţi în operaţiuni de fraudă cibernetică. De asemenea, România oferă susţinere importantă Administraţiei pentru Controlul Drogurilor (DEA) în cadrul operaţiunilor de combatere a narcoticelor. Parteneriatul nostru istoric îşi are rădăcinile în angajamentul pentru valori democratice, stat de drept, o guvernare bună şi înţelegerea mutuală că aceste lucruri formează fundaţia pentru îmbunătăţirea securităţii şi prosperităţii”, a precizat William Barr, într-o declaraţie publicată pe site-ul Departamentului de Stat.

Potrivit procurorului general al SUA, vizita la Bucureşti pentru reuniunea Ministerială UE-SUA în domeniul Justiţiei şi Afacerilor Interne i-a oferit oportunitatea să reafirme că statul de drept este „un principiu rezistent şi că toate persoanele, instituţiile şi entităţile ar trebui guvernate de legi care sunt corecte, promulgate în mod public şi impuse egal şi imparţial”.

„Apreciez în special oportunitatea de a mă întâlni cu liderii români, inclusiv omologul meu, Ana Birchall, pentru a discuta importanţa protejării statului de drept şi restaurarea eforturilor anticorupţie. (...) Sperăm că, sub conducerea sa (a Anei Birchall, n.red.) şi a altor oficiali români, România va întoarce amendamentele recente care ameninţă capacitatea de combatere a corupţiei şi suntem încrezători că România va lua măsuri pentru a asigura un sistem judiciar eficient, transparent şi imparţial. Aştept cu nerăbdare aprofundarea parteneriatului şi continuarea colaborării în domeniul aplicării legii cu acest aliat important”, a mai precizat Barr.

William Barr, procurorul general al Statelor Unite, a avut întrevederi cu preşedintele Klaus Iohannis, cu premierul Viorica Dăncilă şi cu ministrul Justiţiei, Ana Birchall.

Foto: Hepta

Citește și: