Departamentul Social - Mediafax
940 vizualizări 22 aug 2018

"La biroul de presă, vă rog frumos. Interviuri în faţa Parchetului General nu dăm", a declarat, miercuri, Augustin Lazăr, după ce a fost întrebat dacă Parchetul General a primit vreo plângere referitoare la cele spuse de Liviu Dragnea sau dacă procurorii din cadrul parchetului au făcut sau fac cercetări în acest sens.

În spaţiul public, au apărut informaţii pe surse potrivit cărora s-ar infirma existenţa vreunei plângeri, investigaţii sau informaţii privind presupusa tentativa de asasinat asupra lui Liviu Dragnea. Mediafax a remis o adresă către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) în care a solicitat date dacă o astfel de anchetă a existat sau există, până la momentul transmiterii ştirii neprimind niciun răspuns.

Reprezentanţii Biroului de informaţii şi relaţii publice al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) au precizat ulterior că pe rolul Parchetului nu a existat şi nici nu există vreo anchetă referitoare la spusele preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, care a acuzat o tentativă de asasinat anul trecut.

În acelaşi timp, surse din cadrul SPP au precizat pentru Mediafax că Serviciul de Pază şi Protecţie ”nu a fost sesizat pe niciunul dintre elementele pe care le-a precizat Liviu Dragnea în declaraţia de marţi, cu privire la ameninţare şi atentat".

În ultimii ani, preşedintele PSD nu a mai beneficiat de paza şi protecţia ofiţerilor SPP, el lansând în această perioadă critici la adresa directorului SPP Lucian Pahonţu.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea a declarat, marţi, că a existat o tentativă de asasinat la adresa sa, patru cetăţeni străini venind în România cu acesta scop, la iniţiativa unui om celebru în lume. "Am avut anul trecut o tentativă, în aprilie. Nu vreau să povestesc, pentru că nu este cazul. Au venit patru străini în România, cazaţi la Athenee Palace, mă rog am scăpat. Dar asta nu înseamnă că o să îmi iau pază. Da (au ajuns la mine- n.r.)", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Preşedintele PSD spune că ştie cine e în spatele acţiunii, dar nu a făcut public numele. "Suntem într-un stat mafiot. Statul paralel este o mafie. Ştiu că s-a cercetat, mai departe nu ştiu. Da, dar nu pot să spun asta (cine i-a plătit – n.r.). Da, un om foarte celebru în lume. Nu, nu mă gândesc la el (Soros – n.r). El se gândeşte la mine", a mai spus Dragnea.

Citește și: