Biro ATTILA
5546 vizualizări 23 ian 2014

Procurorul General Tiberiu Niţu a anunţat că ia în calcul autosesizarea în cazul derulării operaţiunii de salvare după tragedia aviatică din Apuseni. În acest moment, procurorii Parchetului General nu au deschis o anchetă privind operaţiunile Ministerului de Interne cu ocazia accidentului în urma căruia au decedat Adrian Iovan şi Aurelia Ion. Procurorii investighează în acest moment numai accidentul aviatic şi cauzele sale, fiind începută urmărirea penală în rem, adică fără să existe un responsabil identificat.

„Ancheta se derulează. Nu putem vorbi la trecut, ce s-a întâmplat. Vă pot spune că se întâmplă în prezent. Dosarul se instrumentează de către colegii noştrii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia”, a spus el.

Întrebat dacă ancheta procurorilor de la Alba Iulia vizează şi modul în care au acţionat autorităţile, Niţu a precizat că în acest moment nu există o investigaţie pe această temă. „Ancheta de la Parchetul Curţii de Apel Alba Iulia vizează accidentul aviatic”, a declarat Niţu.

Procurorul general a declarat că ia încalcul să se autosesizeze şi să deschidă o anchetă separată privind modul în care instituţiile Ministerului de Interne au condus operaţiunile de găsire a epavei şi cele de salvare. „Am văzut articolele din presă. Luam în calcul şi o astfel de ipoteză. Când luam o hotărâre opinia publică va fi încunoştiinţată”, a mai precizat Niţu.

 

Citește și: