Andreea Smerea
162 vizualizări 8 mai 2019

„Stau de vorbă cu conducerea Secţiei Speciale. Această întâlnire este programată de săptămâna trecută, de când am preluat ca interimar funcţia de procuror general, am vorbit cu domnul procuror-şef de secţie Stan Gheorghe, am stabilit nişte lucruri pe care urma să le discutăm. Mi-a spus punctul de vedere şi anume că Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie este parte componentă a Ministerului Public, deci nu este o secţie separată în afara Ministerului Public, ci o parte componentă, Minister Public care este condusă de un singur om, şi anume procurorul general. Procurorul general conduce această secţie, prin intermediul procurorului-şef de secţie, de altfel îmbucurător pentru mine fiind faptul că ieri (marţi, n.r.) domnul procuror şef secţie, fiind audiat în Parlament, a recunoscut acest lucru”, a declarat Bogdan Licu.

Şeful Secţiei de anchetă, Gheorghe Stan, a spus marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, că i se pare grav că această structură este denumită de presă „SS”, menţionând că ea nu este suspendată în aer, ci activează în cadrul PÎCCJ, legalitatea actelor întocmite fiind verificate de către procurorul general.

„Mi se pare foarte grav ca această Secţie (Secţia specială de anchetare a magistraţilor, n.r.) să fie denumită de mass-media ca fiind SS. Să aducem actul de justiţie atât de jos. Această secţie nu e suspendată în aer, e în cadrul PICCJ. În anii anteriori, a existat în cadrul Parchetului General şi, ulterior, în cadrul DNA. Ea nu are puteri discreţionare, cum se spune în mass-media. Deci legalitatea şi temeinicia actelor întocmite de aceasta sunt verificate de procurorul general. Această discuţie am avut-o şi cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia”, a declarat Gheorghe Stan, şeful Secţiei de anchetare a magistraţilor, în plenul Camerei Deputaţilor.

Citește și: