348 vizualizări 6 mar 2018

"Am făcut o solicitare de studiu a dosarului şi după ce o să mă lămuresc eu, o să lămuresc şi pe altcineva. Era normal să fiu anunţat", a declarat Daniel Horodniceanu.

Este vorba despre o cauza care ar fi fost deschisă pe 20 ianuarie 2016 de DNA, fiind investigate fapte de abuz în serviciu, constând “în aceea ca desi in dosarul nr. 20/P/2006 al DIICOT – Serviciul Teritorial Iasi exista deja o ordonanţă de institutire a măsurii asiguratorii prin poprirea sumelor de bani deţinute în conturi de către Didilă Vasile, Gruia Stoica şi Raducan Vasile şi de societăţile SC GFR SA, SC Transbordare Vagoane Marfa GFR si SC Rapid Com SRL, emisă la 14.05.2014, procurorul de caz a emis o altă ordonanţă de schimbare a măsurii asiguratorii, fiind instituite măsuri asupra unor bunuri imobile şi mobile, în baza unei cereri formulate de persoanele cercetate, fără să existe temei legal, creând astfel un beneficiu numiţilor Didilă Vasile, Gruia Stoica şi Răducan Vasile ale căror conturi personale au fost deblocate”, potrivit luju.ro.

Potrivit sursei citate, ar fi fost vorba despre o ordonanţă emisă de Horodniceanu în 2014, când era şef DIICOT Iaşi, în care s-ar fi schimbat ilegal un sechestru de 60 milioane pus pe conturile celor de mai sus cu un altul pus pe imobile aparţinând persoanelor respective, fără ca modifcarea să fie avizată de instanţă.

Ulterior, în martie 2017, cauza ar fi fost clasată.

Citește și: