Emil Popescu
2485 vizualizări 25 ian 2012

Producătorul de electrocasnice De’Longhi va cumpăra fabrica Nokia de la Cluj, cele două companii anunţând miercuri semnarea unui acord în acest sens.

"De’Longhi intenţionează să integreze facilitatea de producţie, ca parte cheie, în cadrul strategiei sale de dezvoltare, contribuind, astfel, la extinderea internaţională a grupului, aflat într-o perioadă de creştere accelerată. De asemenea, producătorul de electrocasnice planifică adaptarea capacităţii sale de manufactură şi diversificarea platformei sale de producţie, astfel încât să balanseze structura de producţie din Estul Îndepărtat către Europa, unde De’Longhi îşi desfăşoară deja activitatea în cadrul unei fabrici, în Italia", se arată într-un comunicat al celor două companii.

Tranzacţia va fi supusă aprobării Consiliului Concurenţei.

Companiile estimează că tranzacţia va fi finalizată în primul trimestru al anului în curs.

Nokia a anunţat, în septembrie 2011, că va opri producţia de telefoane mobile la Cluj şi că va vinde halele de producţie.

UPDATE Şeful CJ Cluj: De Longhi va angaja între 600 şi 1.000 de persoane la fabrica de la Jucu

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a declarat, miercuri, că producătorul italian de electrocasnice De Longhi va angaja între 600 şi 1.000 de persoane la fabrica de la Jucu, care va fi cumpărată de la Nokia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am finalizat, miercuri, discuţia în trei, între Nokia, De Longhi şi CJ Cluj, şi s-a încheiat acordul de preluare a halelor Nokia de la Jucu de către De Longhi. La Jucu va fi a cincea fabrică de electrocasnice De Longhi din lume, investiţia fiind de până la 30 de milioane de euro. Compania italiană va angaja între 600 şi 1.000 de angajaţi, e important pentru disponibilizaţii de la Nokia să lucreze aici. În urma discuţiilor cu cei de la De Longhi, ei au acceptat, în principiu, ideea de a subcontracta componente de la producători români pentru producţia lor de electrocasnice. Producţia ar putea începe în acest an", a afirmat, într-o conferinţă de presă, preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

El a anunţat şi că autorităţile judeţene se află în discuţii avansate cu un producător de componente auto care ar putea deschide tot în parcul industrial Tetarom 3, unde se află şi fabrica din Jucu, o unitate de producţie, investiţie care ar urma să se ridice la 60 de milioane de euro.

"Sperăm să finalizăm discuţiile la mijlocul lui februarie. Firma de componente auto preconizează crearea a 1.500-2.000 de locuri de muncă", a spus Alin Tişe.

Citește și: