Gandul
3028 vizualizări 10 iul 2019

Laura Ştefan, o profesoară de matematică de la liceul Al.I.Cuza din Bucureşti a ţinut să precizeze că liceul în care predă este primul ca rată de promovabilitate în Sector, dar nu şi în municipiu, din cauza unei eleve care nu a luat examenul.

Profesoara a susţinut că ea a vrut să o lase repetentă pe elevă, dar o comisie a decis că poate intra în clasa a 12-a şi din această cauză fata ar fi făcut de râs unitatea de învăţământ

„Mă întreabă facebook-ul la ce mă gândesc în fiecare zi. Azi mă gândesc la bacalaureat şi la faptul că suntem primii pe sector, dar nu şi pe municipiu pentru că a picat o fată. A picat bacu'. Clasamentele, comentarii, parinţi disperaţi, profesori mândri. Fata picată se droga în clasa a 9-a a 10-a. Fata picată a fost lăsată corigentă la matematică. E drept că în zilele bune reuşea de un 5. E drept că parinţii voiau mai mult şi fata a intrat în depresie. Şi surpriză, după clasa a 11-a a ramas corigentă la matematică. Şi în toamnă repetentă. Doar că exista posibilitatea unei reexaminari. O comisie a hotărât ca ea este o elevă ce merită să treacă clasa a 12-a şi sa intre în bac. Fără să o cunoască, fără să îi cunoască istoricul, situaţia medicală, situaţia de la calasă, au hotărât să o promoveze. Şi a picat bacul pentru că medicamentele de depresie şi o comisie ce nu îi ştia istoricul au hotărât că ea e capabilă să treacă a 12-a.
Vă rog mult să nu mai judecaţi promovabilitatea la bac după cât de buni sunt profesorii, mediatorii, programele, vremea, norocul sau astrele. Promovabilitatea are legatura cu... nimic.", a scris Cristina Laura Stefan pe Facebook.

Postarea profesoarei a stârnit un val de critici din partea internauţilor care nu au fost de acord cu femeia care a pus-o la zid pe tânără.

Directoarea liceului a transmis şi ea un mesaj, prin care menţionează că nu înţelege reacţia colegei sale, că nu este de acord cu ea şi că mesajul Laurei Ştefan nu reprezintă şi punctul de vedere al liceului.

 

Citește și: