Andreea OFIŢERU
137 vizualizări 19 aug 2015

Reprezentanţii profesorilor spun că decizia luată de Guvernul României de a majora salariile angajaţilor din sănătate este justă,  dar reamintesc Guvernului că şi educaţia este importantă. Ei cer Guvernului să regândească, împreună cu sindicatele, calendarul creşterilor salariale stabilit prin Acordul semnat în 2014, conform căruia salariile ar urma să crească cu 34 % până la finalul anului 2017.

„Acest procent de 34%, faţă de cel de 100% promis a se acorda salariaţilor din sănătate tot până la finalul anului 2017, ar crea o nedreptate inacceptabilă şi un dezechilibru major între cele două domenii strategice”, a declarat Simion Hăncescu, preşedintele FSLI.

”Dacă Guvernul nu va face efortul de a găsi o soluţie de majorare suplimentară şi pentru salariaţii din învăţământ, cu siguranţă că numeroasele mesaje de revoltă, pe care le-am primit, se vor transforma în fapte, ceea ce înseamnă că Executivul trebuie să se aştepte la proteste de amploare. Ne-am dori ca, pe 14 septembrie, anul şcolar să înceapă în cele mai bune condiţii pentru elevi şi dascăli”, a adăugat liderul FSLI.

În urma majorării salariilor cu 5% în luna martie,  salariul net al unui învăţător debutant este de 780 de lei, al unui profesor debutant este de 830 de lei, al unui profesor cu definitivatul este de 836 de lei, iar al unui profesor la final de carieră este de 1.825 de lei.

 

Citește și: