Adriana Stanca
3494 vizualizări 27 nov 2014

Sorin Preda, cadru didactic asociat la Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, a murit miercuri, la vârsta de 63 de ani. Profesorul a făcut infarct în timp ce se afla la facultate, pentru un curs pe care îl susţinea pentru studenţii de la mastetul de Jurnalism Tematic. Medicii chemaţi la faţa locului nu au mai putut face nimic pentru a-l salva, iar după 30 de minute de resuscitare i-a fost pronunţat decesul, relatează dcnews.ro.

Potrivit sursei citate, bărbatul fusese operat pe inimă în urmă cu trei luni.

Sorin Preda era prozator, publicist şi profesor de jurnalism. A absolvit în 1974 Facultatea de Limba şi Literatura Română din cadrul Universităţii Bucureşti şi era doctor în Ştiinţele Comunicării. A fost membru al cenaclului „Junimea” condus de Ovid S. Crohmalniceanu şi al grupării literare „Noii”.

Ca scriitor a debutat în 1981 cu volumul de proză scurtă „Povestiri terminate înainte de a începe”. A mai publicat volumele: „Parţial color” (roman, 1985), „Plus-minus o zi” (roman, 1988). Era membru al Uniunii Scriitorilor din România şi membru fondator al Asociaţiei Scriitorilor Profesionişti din România (ASPRO).

Din anul 1994 era redactor şi la săptămânalul „Formula AS”.

Ca profesor al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării (FJS) a contribuit la scrierea celui de-al doilea volum al „Manualului de jurnalism” (coord. Mihai Coman, 2000) şi este autorul volumelor „Tehnici de redactare în presa scrisă" (2006) şi „Jurnalismul cultural şi de opinie” (2006).

Citește și: