Andreea Tobias
777 vizualizări 12 iun 2019

În toate zonele afectate, pompieri au acţionat cu motopompe pentru extragerea apei acumulate în 39 de locuinţe şi anexe gospodăreşti, 12 subsoluri, 73 curţi şi pe 7 străzi. Totodată, salvatorii au intervenit pentru degajarea a 6 copaci căzuţi pe carosabil şi pentru înlăturarea a 2 acoperişuri desprinse din cauza vântului puternic.

Cele mai multe efecte produse de vremea rea au fost înregistrate în judeţul Teleorman, unde 7 localităţi au fost afectate de inundaţii locale. Totodată, la această oră, singurele intervenţii în desfăşurare au loc în localitatea Bâscoveni, unde pompierii acţionează pentru evacuarea apei din 3 curţi.

În judeţul Alba, în localitatea Răchita, urmare a inundaţiilor produse la începutul lunii iunie, 42 de persoane (între care 17 copii), a căror case au fost afectate de viituri, se află cazate în 10 locuinţe modulare.

Din cauza alunecărilor de teren şi aluviunilor aduse de viituri, pe 1 drum naţional (DN 73D/AG) circulaţia rutieră este blocată, iar pe 1 drum naţional (DN 17A/SV) şi 2 drumuri judeţene (DJ 609/TM şi DJ 205D/VN) circulaţia rutieră este restricţionată.

Miercuri, toată ţara se află sub prognoză de instabilitate atmosferică accentuată şi cantităţi de apă însemnate. Inspectoratele pentru situaţii de urgenţă rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce situaţii de urgenţă.

În contextul creşterilor de debite pe mai multe cursuri de apă din ţară, oamenii sunt sfătuiţi să nu traverseze râurile prin apă şi să nu se apropie de malurile acestora.

Citește și: