12385 vizualizări 26 ian 2012

Vremea se va menţine deosebit de rece, geroasă noaptea şi diminaţa, atât în Bucureşti cât şi în ţară. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de viscol în intervalul 26 ianuarie, ora 18:00 - 27 ianuarie, ora 12:00, pentru sud-estul ţării, unde va continua să ningă, în general slab cantitativ, şi unde vântul va mai avea intensificări, viscolind şi spulberând zăpada, cu rafale de până la 60 km/h. În acelaşi interval, judetele Constanţa şi Tulcea se vor afla sub avertizare cod portocaliu. Aici vântul va fi mai intens, depăşind la rafală 70...80 km/h, ceea ce va determina diminuarea severă a vizibilităţii şi troienirea zăpezii.

Prognoza pentru vineri. În Bucureşti, maxima se va situa în jur de -8 grade, iar minima va fi de -15...-13 grade, în timp ce în ţară maxima nu va depăşi o grade.

Prognoza pentru sâmbătă. În Bucureşti, vremea va continua să fie deosebit de rece, în special noaptea şi dimineaţă, când vor fi şi condiţii de ceaţă şi chiciură. Maximele se vor situa între -10 şi -8 grade, iar minimele, între -15 şi -16 grade. Nu vor exista condiţii de precipitaţii, potrivit meteorologului de serviciu de la ANM. Şi în ţară, vremea va fi foarte rece şi geroasă, în special, noaptea şi dimineaţa. Cerul va fi temporar noros şi, izolat, mai ales în regiunile sudice, va fulgui.

Prognoza pentru duminică. În Bucureşti, temperatura maximă nu va depăşi -8 grade, iar minima va coborî până la -17 în timpul nopţii. În ţară, vremea va rămâne la fel de rece şi geroasă, în special noaptea şi dimineaţa. Maximele se vor încadra între -11 şi -1.

Prognoza pentru luni. În Bucureşti, prima zi a săptămânii viitoare nu va aduce schimbări semnificative comparativ cu situaţia înregistrată în weekend. În partea a doua a zilei, în sudul ţării va începe să ningă slab.

Prognoza pentru marţi. În Bucureşti, vremea va continua să fie rece, geroasă în special noaptea şi dimineaţă, temperaturile fiind comparabile cu cele de luni. Nu vor fi schimbări semnificative nici în restul ţării, unde temperaturle se vor încadra între 0-1 grad şi -20 de grade.

Citește și: