Laura HOLBAN
6731 vizualizări 2 feb 2012

Vineri. Deşi valorile termice vor continua să crească, vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea şi dimineaţa în special în jumătatea de nord. Cerul va fi mai mult noros, iar aria ninsorilor va cuprinde treptat toată ţara, izolat acestea urmând a fi mai abundente, cu precădere în regiunile sud-vestice, în zona deluroasă din sud, precum şi la munte. În extremitatea sudică şi de sud-est în partea a doua a nopţii precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă sau ploaie şi se va depune polei. Vântul va avea intensificări în Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei şi temporar în restul teritoriului, iar la munte va sufla tare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -12 şi -4 grade, mai scăzute în nordul Moldovei, dar şi mai ridicate pe litoral. Minimele termice se vor încadra de la -15 grade în nordul Moldovei şi în depresiuni până la 0 -2 grade pe litoral.

Şi în Bucureşti vremea se va menţine deosebit de rece. Cerul va fi noros, temporar va ninge, iar vântul va avea unele intensificări. Spre sfârşitul intervalului precipitaţiile se pot transforma în lapoviţă şi ploaie favorizând producerea de polei. 

La munte, valorile termice vor continua să crească uşor, vremea va fi deosebit de rece, geroasă în special noaptea şi dimineaţa. Cerul va fi mai mult noros, iar aria ninsorilor, izolat mai abundente, va cuprinde treptat toată zona montană. Vântul va sufla tare, cu viteze ce vor depăşi la rafală 90 km/h, viscolind sau spulberând trecător zăpada.

Sâmbătă. Vremea va fi închisă, cu precipitaţii în toate regiunile. În vestul şi nordul ţării va continua să ningă, izolat mai abundent, în timp ce în restul teritoriului treptat ninsorile se vor transforma în lapoviţă şi ploaie şi frecvent se va forma polei. Vântul va mai prezenta intensificări îndeosebi în sud, iar la munte va sufla tare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse de la -10 grade în nordul Moldovei până la 6 grade în Dobrogea, iar cele minime se vor încadra în general între -10 şi 0 grade.

Duminică. Vremea se va mentine in general închisă şi temporar se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ninsoare. Vântul va avea intensificări mai ales pe creste. Valorile termice vor fi în scădere, mai ales pe parcursul nopţii.

 

 


Citește și: