Ana Petrescu
247 vizualizări 17 mar 2019

Iniţativa înregistrată la Senat în procedură de urgenţă vizează modificarea Legii nr. 147/2000 privind reducerile acordate pensionarilor pentru transportul intern, prin introducerea a două litere la articolul 1, alineatul (1).

„Pensionarii din sistemul asigurărilor sociale de stat, din sistemul de pensii şi asigurări sociale de stat pentru agricultori, precum şi pensionarii din celelalte sisteme proprii de asigurări sociale beneficiază anual de 6 călătorii simple cu reducere de 50% din tariful stabilit pentru călătoriile la trenul de persoane clasa a II-a, la transportul intern comun”, potrivit proiectului de lege.

De asemenea, pensionarii care nu au folosit, pe parcursul anului, cele şase călătorii cu preţ redus pentru tren pot fi compensaţi cu tichete de masă.

„În cazul în care bilete de valoare nu au fost folosite, în cursul anului, de pensionarii din sistemul asigurărilor social de de stat, din sistemul de pensii şi asigurări sociale de stat pentru agricultori, precum şi de pensionarii din celelalte sisteme proprii de asigurări sociale, acestea pot fi compensate în tichete de masă”, conform sursei citate.

Deputatul ALDE susţine că un studiu GfK arată că tichetele valorice sunt un instrument al angajatorilor şi comerciaţilor de a motiva populaţia, iar de măsurile propuse în proiect vor beneficia peste patru milioane de pensionari.

„Potrivit unui studiu GfK, tichetele valorice reprezintă un instrument de motivare cu popularitatea ridicată în rândul angajaţilor, angajatorilor şi comercianţilor parteneri care le acceptă la plată, bonurile de masă fiind cele mai cunoscute şi dorite de salariaţi. De acestea vor beneficia aproximativ 4.537.000 de pensionari, aflaţi în evidenţa Casei Naţionale de Pensii Publice, precum şi cei aflaţi în evidenţa Caselor Sectoriale de Pensii”, arată iniţiatorul, în expunerea de motive a proiectului de lege.

Iniţiativa legislativă a fost înregistrată, în procedură de urgenţă, la Senat, prim for sesizat, decizională fiind Camera Deputaţilor.

 

Citește și: