869 vizualizări 4 feb 2018

Oamenii au venit cu icoane şi cu bannere pe care scria „România nu e Sodoma şi Gomora” şi „Soros, lasă copiii în pace”, cu care s-au urcat pe scenă, spre stupoarea spectatorilor prezenţi la proiecţie. 

Grupul a interpretat câtece religioase şi a cântat imnul României. Unul dintre protestatari susţinea că românii sunt „creştini ortodocşi de 2.000 de ani”, nu homosexuali. 

„Nu reprezint nicio asociaţie. Sunt membru al poporului român. Un film cu asemenea subiect este inadmisibil să fie proiectat într-un centru al spiritualităţii româneşti”, a spus altul. 

Filmul „120 BPM” al lui Robin Campillo  a fost considerat revelaţia ultimei ediţii a festivalului de la Cannes. Lungmetrajul are la bază fapte reale şi vorbeşte despre modul în care organizaţia civică ACT UP din Franţa anilor `90 îşi doreşte obţinerea unor drepturi fundamentale pentru diferite grupuri de minorităţi – de la cele sexuale la cele civice. 

În plină epidemie, grupul de acţiune „Act Up” s-a implicat în viaţa publică, combatând prejudecata că SIDA este boala persoanelor de la periferia societăţii şi conştientizând opinia şi autorităţile asupra metodelor de prevenirea a acestei boli sau a metodelor de tratament.

Citește și: