Eliana Radulescu - Mediafax
1016 vizualizări 5 feb 2015

Pentru respingerea propunerii legislative privind combaterea şi prevenirea actelor cu caracter pedofil şi a infracţiunilor contra libertăţii şi integrităţii sexuale ale persoanelor au votat doar şapte parlamentari, iar patru senatori s-au abţinut.

Anterior, majoritatea senatorilor au votat împotriva raportului de repingere propus plenului de Comisia juridică.

După anunţul că propunerea a întrunit 77 de voturi favorabile, senatorii au aplaudat crezând că proiectul a fost adoptat, însă preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care a prezidat şedinţa le-a precizat că propunerea legislativă, care are caracter organic, nu a trecut deoarece nu are cele 85 de voturi necesare.

Proiectul propune ca tratamentul de castrare chimică să se efectueze în secţii specializate în condiţii de securitate în regim spitalizat sau ambulatoriu pentru continuarea tratamentului în perioada pentru care făptuitorul a acceptat să îl urmeze.

Iniţiatorii propun ca procedurile de evaluare a făptuitorului în vederea administrării tratamentului de castrare chimică să înceapă numai după şase luni de la începerea executării pedepsei.

În proiect se mai arată că tratamentul de castrare chimică se administrează numai după obţinerea avizelor favorabile de la un psiholog, medicul sexolog şi psihiatru.

Propunerea legislativă privind combaterea şi prevenirea actelor cu caracter pedofil şi a infracţiunilor contra libertăţii şi integrităţii sexuale ale persoanelor are ca semnatari mai mulţi deputaţi, printre Petru Andea, Sonia Drăghici, Vasile Gliga, Florentin Gust, Ovidiu Iane, Ninel Peia, Vasile Popeangă, Cristian Rizea, Lucreţia Roşca şi Mihai Weber.

Senatul este primă Cameră sesizată, forul decizional fiind Camera Deputaţilor.

Citește și: