Mihaela Gidei
1257 vizualizări 30 iul 2018

„Sunt aici să susţin proprietarul cu numărul de înmatriculare M...IEPSD este un număr de înmatriculare foarte legal şi nu numai în Suedia. ci în toată UE. Ceea ce invocă Poliţia Română este un abuz absolut, nu respectă legea europeană şi respectiva persoană are liber să se plimbe cu masina pe unde vrea. Ce se întamplă dacă scria pe număr LOVEPSD, pentru că şi LOVEPSD e alcătuit doar din litere, acesta fiind motivul pentru care numărul ar fi ilegal. Motiv fals. Sunt extrem de dezamăgiră de Poliţia Română. Eu sunt poliţistă într-o ţară europeană şi îmi crapă obrazul de ruşine pentru asemenea măsuri”, a declarat Anca Cernea.

Un alt protestatar a subliniat că ministrul de Interne, Carmen Dan, trebuie să-şi dea demisia.

„Protestăm faţă de abuzul pe care l-a făcut Ministerul de Interne în frunte cu Carmen Dan. Este întrecută măsura legii şi ca atare cerem demisia lui Carmen Dan împreună cu subalternii”, a spus alt protestatar.

„Suntem alături de el şi vrem să îşi primească, dacă se poate, înapoi plăcuţele. Nu a făcut nimic, nu a încălcat nicio lege. A avut o idee. O să rezolve justiţia, aceasta este calea. Nu vrem să ne guverneze hoţii şi incompetenţii”, a mai declarat alt protestatar.

„Nu este o decizie, se fac niste verificări fireşti în vederea stabilirii cu exactitate a posibilităţii utilizării acelor numere preferenţiale pe teritoriul României. (...) Ceilalti poliţişti, din primele verificări făcute au stabilit că numărul corespunde seriei şasiu şi certificatului de înmatriculare al autoturismului. Există o interpretare în raport cu prevederile convenţiei pe care şi Romania şi Suedia le-a ratificat în sensul în care numerele de înmatriculare trebuie să conţină atât litere, cât si cifre. Politiştii fac nişte verificări, verifică o bază de date, apoi stabilesc măsuri”, a declarat Cosmin Andreica, reprezentantul sindicatului Europol.

Brigada Rutieră a transmis, luni, că a fost întocmit dosar penal pe numele lui Răzvan Ştefănescu, românul care conduce maşina M...E PSD, pe motiv că automobilul nu are drept de circulaţie în ţară cu acele plăcuţe, iar Biroul Interpol Stockholm a anunţat că numerele sunt valabile doar pe teritoriul Suediei.

"Astăzi, în jurul orei 06.00, un echipaj de poliţie al Brigăzii Rutiere din cadrul D.G.P.M.B., aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza sectorului 3, a depistat în trafic un autoturism, înmatriculat în Suedia, condus de un bărbat, în vârstă de 45 de ani. Conducătorul auto a fost condus la sediul Brigăzii Rutiere, în vederea declanşării verificărilor procedurale, pentru stabilirea cu exactitate a situaţiei juridice în ceea ce priveşte regimul de înmatriculare şi circulaţie şi a vehiculului pe drumurile publice. În cauză a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “conducere pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulaţie în România”, faptă prev. şi ped. de art. 334, alin. (4) din Codul Penal", se arată în comunicatul Brigăzii Ruriere.

În continuare, poliţiştii efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, pentru stabilirea situaţiei şi a regimului de circulaţie internaţională pe teritoriul statelor Uniunii Europene, mai precizează sursa citată.

Răzvan Ştefănescu, posesorul autoturismului cu numărul M...EPSD, a declarat că poliţiştii i-au luat luni plăcuţele şi i-au suspendat permisul, dar cataloghează gestul ca fiind o hărţuire.

Citește și: