Adriana Mit
262 vizualizări 12 sep 2018

Protestul a fost organizat miercuri, în faţa Inspectoratului Şcolar Timiş, de către o parte dintre părinţii elevilor înscrişi în clasa a II-a B la Liceul de Arte Plastice “Ion Vidu” din Timişoara.

Astfel, zece copii au fost aşezaţi pe scaune puse pe spaţiul verde din faţa instituţiei, iar unul dintre părinţi le-a predat o oră de muzică.

Acţiunea a fost organizată în semn de protest, părinţii fiind nemulţumiţi că este cel de-al treilea an în care elevii au un învăţător nou la clasă. Părinţii susţin că au făcut investigaţii şi au aflat că actuala învăţătoare, care este suplinitor, a picat trei examene pentru obţinerea titularizării.

Oră de muzică ţinută în faţa ISJ Timiş de către părinţi, supăraţi din cauza învăţătoarei

De altfel, aceşti părinţi nu şi-au trimis deloc copiii la ore, ci în primele două zile din săptămână au protestat în curtea şcolii, solicitând Inspectoratului Şcolar Timiş atribuirea unui cadru didactic titular.

“Ne dorim un profesor titular până în clasa a IV-a. La copiii noştri nimeni nu le acordă o şansă, iar în clasa a IV-a, când vor da testele naţionale, nimeni nu le va da o şansă. Nu ni se garantează că această învăţătoare ne va duce copiii până în clasa a IV-a, este posibil ca şi la anul să trecem prin aceeaşi situaţie. Această doamnă învăţătoare este suplinitor şi nu a obţinut o notă tocmai bună pentru a preda în clasa a II-a, era mai bine dacă începea din clasa pregătitoare, nu din clasa a II-a. Copiii au pornit foarte bine anul trecut. Aşteptăm o schimbare, poate cineva se gândeşte şi la copiii noştri, nu doar la ei”, a declarat Larisa Duicu, mama unui copil înscris în clasa a II-a.

Oră de muzică ţinută în faţa ISJ Timiş de către părinţi, supăraţi din cauza învăţătoarei

Cristian Cazacu, părintele unui alt elev, care a susţinut ora de muzică în faţa Inspectoratului Şcolar Timiş, a spus că elevii nu vor intra în sala de clasă toată săptămână, ci protestul va continua în curtea unităţii de învăţământ şi joi şi vineri, dacă nu se va găsi o altă soluţie.

Pe de altă parte, inspectorul şcolar general al judeţului Timiş, Aura Danielescu, a afirmat că nu este în regulă ca părinţii să se folosească de copii pentru a protesta şi că învăţătoarea a fost repartizată în cadrul unor şedinţe publice, în mod legal.

“Locul acestor copii este în clase, nu este în regulă cum au procedat părinţii. Nu pot să spun că părinţii au dreptate sau nu. Este foarte greu să evaluezi un cadru didactic pe care nici măcar nu l-ai lăsat să intre la clasă. Nu cred că a putut să le dovedească că are un comportament inadecvat faţă de copii. Dumnealor au venit şi mi-au spus că şi-au luat un feedback de la altă unitate de învăţământ unde a predat. Nu pot să le spun altceva părinţilor decât că aceste cadre didactice sunt repartizate în şedinţe publice, în baza unor note pe care le obţin la un concurs pentru ocuparea posturilor vacante. Este o problemă că au deja la clasă al treilea cadru didactic, dar mişcarea personalului didactic este la vedere, toată lumea o vede. Ne confruntăm cu un deficit de personal pe această categorie, la învăţători şi la educatoare”, a declarat Aura Danielescu.

Oră de muzică ţinută în faţa ISJ Timiş de către părinţi, supăraţi din cauza învăţătoarei

Citește și: