Senatorii nu au încuviinţat astăzi arestarea preventivă a colegului lor Dan Şova în dosarul privind contractele încheiate de firma sa de avocatură cu complexurile Turceni şi Rovinari.

Din cele 151 de vorturi exprimate în cazul solicitării vizându-l pe Dan Şova, au fost înregistrate 79 de opţiuni "pentru", 67 "contra", iar cinci voturi au fost anulate. Comisia juridică a avizat, miercurea trecută, cu şase voturi "pentru" şi cinci "împotrivă", solicitarea privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Şova.

La scurt timp de la votul dat în Parlament, pe Facebook a fost creat un eveniment "AZI - Bucureşti - împotriva IMUNITĂŢII parlamentare - acţiune de protest".

"Milităm pentru menţinerea imunităţii doar pentru declaraţii politice.Nu dorim folosirea ei ca paravan pentru infractori! Dan Şova a rămas cu imunitate! Parlamentarii continuă să îşi bată joc de popor şi de justiţie, ignorând mesajul transmis în noiembrie de stradă. E timpul să le reamintim de ce am ieşit în noiembrie! Timpul este scurt, Invitaţi prieteni la eveniment!", se arată în mesajul postat pe Facebook.

Protestul programat să aibă loc în Piaţa Universităţii a început la ora 18:00, iar două ore mai târziu a luat sfârşit după ce manifestanţii, circa 200, au scandat împotriva premierului Ponta, a lui Dan Şova, dar şi a parlamentarilor care au făcut scut în jurul fostului ministru al Marilor Proiecte.

Ora 20:13 Protestul iniţiat pe Facebook a luat sfârşit după două ore.

Ora 19:19 În Piaţa Universităţii sunt 250 de persoane. Printre ei şi susţinători ai Monicăi Macovei.

Ora 19:00 Protestatarii scandează: "Ieşim în oraş,/Pleacă Victoraş" şi "Jos Ponta,/ Jos".

Ora 18:50 După scandări împotriva parlamentarilor, protestatarii au mesaje şi pentru şeful Executivului: "Ponta nu uita,/ O să mergi la DNA".

Foto: Andreea Ofiteru

Ora 18:12 În zona fântânii de la Arhitectură s-au strâns primii protestatari. Circa o sută de persoane scandează "Parlament penal, / Marş la tribunal" şi "DNA/ Să vină să vă ia".

Foto: Andreea Ofiteru

La faţa locului sunt şi jandarmi, dispersaţi.

Foto: Andreea Ofiteru

Un alt protest va avea loc vineri, începând cu ora 18:00, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca.

Citește și: