368 vizualizări 6 mai 2019

Potrivit unui comunicat de presă remis de purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore, Greenpeace România va manifesta în data de 9 mai, între orele 10-15, în Piaţa Unirii din Sibiu, tema manifestaţiei fiind „situaţia mediului din România şi Europa” şi schimbările climatice.

Platforma Unionistă Acţiunea 2012 va manifesta pentru „promovarea dezideratului de reunificare a Republicii Moldova cu România” tot în 9 mai, între orele 11-15, pe bulevardul Victoriei, nr. 1-3, pe platoul asfaltat din faţa clădirii vechi a Primăriei Municipiului Sibiu.

Al treilea protest avizat este al Asociaţiei „Evoluţie în instituţie”, care va manifesta în data de 9 mai, între orele 11-20 în Piaţa Unirii, pe platoul din faţa Centrului Cultural Ion Besoiu. Aceştia doresc „atragerea atenţiei Şefilor de State şi Guverne din Uniunea Europeană asupra încălcărilor frecvente asupra dreptului la întrunire paşnică şi liberă exprimare, drepturi încălcate în mod frecvent de către reprezentanţii UAT-urilor din România şi de către instituţiile de forţă (Jandarmeria şi Poliţia Română) subordonate politic”.

Summitul şefilor de stat sau de guvern din UE, care va avea loc pe 9 mai la Sibiu, este cel mai aşteptat eveniment politic european în perioada deţinerii de către România a Preşedinţiei Consiliului UE. În acest context, liderii europeni vor discuta despre noua agendă a UE pentru 2019-2024.

Summitul informal al şefilor de stat sau de guvern din UE va fi găzduit de preşedintele Klaus Iohannis iar preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, va prezida reuniunea. La eveniment vor participa lideri din 27 de state membre UE, preşedintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, şi preşedintele Parlamentului European (PE), Antonio Tajani.

 

Citește și: