Laura Petrescu
346 vizualizări 14 mar 2019

Laurenţiu Neagu a creat evenimentul „Petrecere”, prin care îi invită pe oamenii ce nu sunt la serviciu în 15 martie, la ora 15.00, la protestul de 15 minute, să vină în centrul Ploieştiului, creând pe Facebook un eveniment numit „Petrecerea”.

În cadrul descrierii, ploieşteanul a povestit de ce a ales o altă formă de protest.

„După cum bine ştiţi, vineri, 15 martie la ora 15.00 românii sunt invitaţi să se oprească din activităţile pe care le desfăşoară pentru 15 minute. Eu o să fiu în concediu şi mulţi alţi oameni vor fi liberi la acea oră. Inspirat de îndemnul lui Ştefan Mandachi dar şi de vestele galbene cu care m-am întâlnit destul de des pe drumurile din Franţa, vă invit Vineri la <<PETRECERE>>. Unde? Pe trecerea de pietoni din faţa catedralei Sfântul Ioan Botezătorul. Pentru 15 minute îmi doresc să văd oraşul blocat. 15 minute în care simţul civic să iasă la suprafaţă”, se arată în descrierea evenimentului.

Laurenţiu Neagu afirmă că el actualizeză hărţi şi când vede ce studii de fezabilitate s-au construit în Vest îl „doare sufletul”.

„O distanţă de 400 de kilometri se parcurge în patru ore şi 30 de minute, iar în România ajungi să faci şi 7, 8 ore pe aceeaşi distanţă, deci apare un mare semn de întrebare”, a spus ploieşteanul.

Până joi, peste 100 de persoane s-a arătat interesate să participe la acest eveniment.

“Pentru 15 minute, ia aparatul foto că ai ce fotografia la <<Petrecere>>. Este o zonă a contrastelor. Dacă îţi place să desenezi, ia creionul şi foaia şi hai la <<Petrecere>>. Catedrala este un subiect interesant pentru desen. Îţi place să citeşti? Ia o carte şi hai la <<Petrecere>>. Îţi place să scrii poezii? Abia ce a venit primăvara şi inspiraţia este la tot pasul. Hai să scrii o poezie la <<Petrecere>>”, se arată în evenimentul creat pe Facebook.

Omul de afaceri Ştefan Mandachi, din Suceava, a construit primul şi singurul metru de autostradă din Moldova. Acesta i-a provocat pe români să I se alăture şi să oprească activitatea în 15 martie, la ora 15, timp de 15 minute.

Afaceristul Ştefan Mandachi, din Suceava, care a construit primul şi singurul metru de autostradă din Moldova, i-a provocat pe români să se alăture protestului lui: să oprească activitatea în 15 martie, la ora 15, timp de 15 minute.

Mai mulţi oameni de afaceri şi mai multe primării s-au alăturat deja demersului.

Foto: Petrecere/ Facebook

Citește și: