222 vizualizări 15 mar 2019

Studenţii participă, vineri, începând cu ora 15:00, la un protest mut în Piaţa Universităţii, aliniindu-se manifestării #şîeu, pentru autostradă. Aceştia au pancarte ce conţin diferite mesaje, precum „Elevii, studenţii şi tinerii vor autostrăzi”. „#şieu”. Peste 100 de studenţi participă la manifestare, potrivit organizatorilor din Uniunea Studenţilor din România.

„Vrem o viaţă mai bună. Suntem aici pentru a beneficia de autostrăzi şi noi. E un prilej ca noi, tinerii să ne strângem mai des, poate se vor schimba lucrurile în această ţară. Vreau o schimbare”, a spus Adrian, un student la Universitatea de Construcţii din Bucureşti.

Protestul tinerilor din Piaţa Universităţii a fost organizat de Uniunea Studenţilor din România (USR) şi Forumul Tinerilor din România.

„Vrem să tragem un semnal de alarmă! Nu mai acceptăm şi nu mai vrem să funcţionăm pe principiul ”merge şi aşa”, trăim în secolul vitezei! Şi nu vorbim doar despre viteza de pe şosele, vorbim de tehnologia şi ştiinţa care avansează în fiecare secundă! Avem nevoie de EDUCAŢIE de calitate, de AUTOSTRĂZI, de SPITALE performante, avem nevoie de un CADRU SUSTENABIL în care Generaţia noastră să construiască!”, se arată în anunţul de pe Facebook al evenimentului.

Anunţat în urmă cu 11 zile, protestul iniţiat de omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi, care a construit primul şi singurul metru de autostradă din Moldova, a devenit unul naţional, iar vineri, zeci de mii de oameni opresc lucrul, la ora 15, pentru 15 minute.

Şi preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că se va alătura protestului: „În legătură cu protestul de azi (vineri - n.r.), de la ora 15.00, unul pentru autostrăzi, vreau să ştie protestatarii că sunt alături de ei şi eu”, a afirmat Klaus Iohannis, vineri, la Cotroceni.

Citește și: