Silviu Bănilă
2906 vizualizări 27 oct 2014

Procurorii DIICOT din Craiova şi ofiţerii de la Combaterea Criminalităţii Organizate au descins in 2012 la un motel din municipiu, în căutarea unor proxeneţi care exploatau mai multe minore. În aceeaşi noapte, poliţiştii au oprit în trafic un taxi condus de Grigore Zevedeanu, de 29 de ani, din comuna Bucovăţ. În maşina sa au fost găsite două minore şi o tânără, „pe care acesta le exploata sexual, pe raza judeţelor Dolj şi Vâlcea”.

Ulterior, poliţiştii au efectuat două percheziţii domiciliare, la casele celorlalţi membri ai grupului. Suspecţii ar fi exploatat sexual, în cursul lui 2012, şase victime, unele dintre ele fiind minore, de pe urma cărora au obţinut venituri de peste 10.000 de euro, informează gds.ro. În aprilie 2014, au fost trimise în judecată cinci persoane, acuzate de comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi trafic de minori.

În total, cei cinci inculpaţi au primit o pedeapsă de 34 de ani şi şase luni după gratii. Hotărârea Tribunalului Dolj nu este însă definitivă şi poate fi contestată de inculpaţi la Curtea de Apel Craiova. 

Citește și: