Ana Petrescu
113 vizualizări 16 apr 2019

„PSD consideră că atacul preşedintelui Klaus Iohannis privind acţiunile guvernului PSD în domeniul Sănătăţii denotă o ipocrizie jignitoare la adresa opiniei publice din România. Este absolut inacceptabil ca tocmai Iohannis să atace PSD că nu construieşte spitale, în condiţiile în care PNL, partidul care îl susţine în campania prezidenţială, a închis zeci de spitale din România, redeschise apoi în guvernarea PSD. Este intolerabilă insinuarea preşedintelui Iohannis că PSD nu face nimic pentru personalul medical, deşi toată lumea ştie că PSD a acordat cele mai mari creşteri salariale în acest sector, oprind practic exodul medicilor şi asistenţilor din ţară. Ipocrizia prezidenţială e cu atât mai mare în condiţiile în care românii îşi amintesc bine că PNL a tăiat cu 25% salariile celor care lucrează în Sănătate, spunându-le medicilor şi asistentelor să îşi caute de lucru în străinătate. Este deci cel puţin imoral ca tocmai Iohannis şi PNL să abordeze acest subiect al veniturilor personalului medical”, au transmis social-democraţii, printr-un comunicat de presă remis, marţi MEDIAFAX.

Sursa menţionată a adăugat în acest an guvernul PSD a alocat cel mai mare buget din istoria ţării pentru Sănătate.

„În 2019, guvernul PSD a alocat pentru Sănătate cel mai mare buget din istoria României, 46,6 miliarde lei, cu 16 miliarde lei mai mult decât a alocat în 2016 guvernul Cioloş, susţinut de Iohannis şi PNL.
Guvernul PSD va utiliza toate cele 150 de milioane de euro de care dispune România pentru construcţia a trei spitale regionale, al căror cost a fost estimat la 1,2 miliarde euro. În acest sens, Guvernul a început discuţiile la Comisia Europeană ca procentul finanţării nerambursabile să fie majorat la cel puţin 85% din costul total”, a conchis sursa citată.

Reacţia PSD vine după ce preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, la Cotroceni, că i se pare revoltător faptul că ministrul Sănătăţii Sorina Pintea a pornit mai degrabă o campanie de imagine decât una de informare prin spitalele din ţară.

Şeful statului a adăugat că guvernarea PSD este un eşec de la un capăt la altul, inclusiv în domeniul medical şi că s-a ales praful de promisiuni social-democraţilor cu privire la construirea de noi spitale şi modernizarea celor existente. El a amintit şi de promisiunile PSD legate de reformarea rezidenţiatului şi de oprirea exodului medicilor români în străinătate.

Preşedintele României a acuzat PSD că încearcă în permanenţă să găsească ţapi ispăşitori pentru propriile eşecuri, însă nu mai pot păcăli pe nimeni, mai ales pe cei care lucrează în sănătate.

 

Citește și: