19328 vizualizări 12 oct 2014

Unul dintre cei mai celebri psihiatri din Romania, profesorul Florin Tudose, a murit, în cursul zilei de azi, în apropierea unei pieţe  agroalimentare din localitatea Coşereni, judeţul Ialomiţa, după ce a căzut la pământ în momentul în care a încercat să urce în maşină la scurt timp după ce făcuse câteva cumpărături.

Potrivit dr. Magdalena Ghiţă, şefa Ambulanţei Ialomiţa, Tudose, în vârstă de 62 de ani, a căzut din picioare fără cunoştinţă. El era împreună cu soţia sa. Medicii veniţi la faţa locului au încercat să-l resusciteze, timp de 50 de minute, însă fără succes.

La faţa locului a ajuns şi un echipal de la SMURD Bucureşti.

Trupul neînsufleţit al psihiatrului Florin Tudose a fost transportat la morga spitalului din Urziceni.

Florin Tudose se afla în evidenţele medicilor de mai mulţi ani cu afecţiuni medicale, el suferind de hipertensiune arterială.

Deşi nu există suspiciuni privind eventuala comitere a unor infracţiuni, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ialomiţa a deschis în acest caz dosar penal pentru moarte suspectă, potrivit prevederilor legale în astfel de situaţii.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Judeţean de Ambulanţă Slobozia, SAJ a fost solicitat la ora 13, 20 să intervină în cazul unei persoane căzute la pământ în localitatea Coşereni, o ambulanţă ajungând la locul respectiv în aproximativ trei minute, bărbatul fiind în stop cardio-respirator.

După câteva zeci de minute de manevre de resuscitare, a fost declarat decesul.

Florin Tudose era şeful Clinicii de psihiatrie la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), profesor universitar şi doctor în ştiinţe medicale.

Florin Tudose a înfiinţat şi organizat împreună cu prof. dr. C. Gorgoş primul centru de sănătate mintală din România, în 1980. De asemenea, a înfiinţat şi primul serviciu de psihiatrie de legătură, devenit centru de referinţă pentru reformă în psihiatrie din România, în 1995.

 

Citește și: