64 vizualizări 13 sep 2019

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de companie, lucrările RADET fac parte din cea mai amplă campanie de reparaţii, modernizări şi înlocuiri de subansamble tehnice, anunţată încă de la sfârşitul sezonului anterior de încălzire, fiind prima acţiune de acest fel după o perioadă de 10 ani.

„Ne cerem scuze pentru disconfortul resimţit de cetăţeni, însă aceste lucrări reprezintă singura opţiune pentru asigurarea serviciului de termoficare în noul sezon de încălzire. Pentru a finaliza lucrările cât mai rapid au fost mobilizate toate echipele RADET care au lucrat cu program prelungit, în unele cazuri chiar şi sâmbăta”, au transmis reprezentanţii companiei.

La sfârşitul lunii iulie a fost finalizată procedura de achiziţie pentru lucrările de intervenţie de primă urgenţă şi au fost semnate acordurile - cadru prin care se vor organiza succesiv 52 de şantiere în mai multe zone din Bucureşti.

Lucrări presupun repararea porţiunilor de conductă în zonele în care s-au produs 70-80% dintre avariile de anul trecut.

Încă de la începutul lunii august au fost demarate lucrările în trei şantiere din zonele Iancu de Hunedoara, 1 Mai şi Nicolae Caramfil, iar săptămâna viitoare vor fi deschise alte cinci şantiere, astfel ca până la sfârşitul viitorului sezon de încălzire să fie finalizate lucrările la 20 de tronsoane.

„Se va lucra pe toată perioada sezonului viitor de încălzire fără a fi afectată însă furnizarea agentului termic pentru încălzire către clienţi, prin provizorate care să asigure continuitatea serviciului de alimentare cu energie termică. De asemenea au fost finalizate un număr de 15 lucrări din planul anual de modernizare a reţelelor de termoficare. Acestea au fost realizate în principalele zone în care cetăţenii au resimţit disconfort în sezonul anterior de încălzire, respectiv: Bulevardul Theodor Pallady, strada Petre Ispirescu, strada Moineşti, strada Ion Berindei, Piaţa Constituţiei, strada Răzoare, staţia de metrou Păcii”, se mai arată în comunicatul companiei.

Citește și: