1214 vizualizări 22 mai 2019

„Sunt o mamă care am un copil într-o situaţie dificilă. Ce anume să vă declar? Ce simt eu, ce simte el? Este greu de spus. Vă rog un minut puneţi-vă în locul meu, gândiţi-vă că sunt părinţii dumneavoastră în locul meu şi ce ar putea să vă răspundă? E bine, are moralul bun, este înconjurat de familie şi de dragostea fraţilor şi a mea. Şi o să reziste. Şi cu asta am încheiat", a declarat Gabriela Victoria Mazăre, mama lui Radu Mazăre, la ieşirea din penitenciar.

Fiul fostului edil a reiterat ideea portivit căreia condiţiile din închisorile din Madagascar sunt mult mai rele decât cele din penitenciarele româneşti.

„Avocaţii se ocupă de această problemă (sesizraea la CEDO- n.r.) de acum încolo şi mi-au indicat să nu mai fac nicio declaraţie în sensul ăsta. (...) Acolo, dacă veţi căuta pe Internet despre închisoarea în care a fost reţinut o să vedeţi că este una dintre cele mai rele din lume, stăteau 45 într-o cameră, şi el nimerise bine acolo, stau sute de oameni într-o cameră, îi scotea la apel în curte cu mâinile la ceafă în vine, sigur, nu le dădea mâncare, era puţin mai dificil, el este tare ca piatra. A zis că o să ne sune şi o să ne spună (de ce mai are nevoie -n.r.) pentru că o să-şi cumpere de aici de la magazin, a spus că are destule. Ne consultăm în familie şi decidem (care îl va vizita). Am vorbit şi la telefon", a declarat şi fiul lui Radu Mazăre.

Fostul primar este actualmente încarcerat la Penitenciarul Rahova, în perioada de carantină de 21 de zile. După trecerea acestei perioade, autorităţile urmează să decide unde va executa Radu Mazăre perioada de 9 ani de închisoare, sentinţă defintiivă la care a fost condamnat fostul edil în dosarul terenurilor şi plajelor din Constanţa.

Citește și: