Gandul.info
Firuta Flutur
4325 vizualizări 28 iun 2018

"Am avut noroc de un complet curajos şi care nu era pe culoarul securiştilor din România,” a declarat Radu Mazăre la Antena 3, după aflarea sentinţei. ”Şi în celelalte dosare pe care le am, care sunt nişte aberaţii, nu există nicio probă. Problema în România şi în sistemul judiciar este dacă ai norocul să nimereşti la un judecător care este corect şi care nu este fricos, care nu este şantajabil. În acest dosar, am avut acest noroc. Ne aducem aminte cum, în 2014, m-au luat cu mascaţii de pe terasă, ca pe un infractor, cu mascaţii, m-au băgat în dubă. După ce judecătorul de atunci m-a eliberat, prinţesa dreptăţii din România, Kovesi, această slugă a serviciilor noastre şi a unor servicii străine, i-a făcut plângere judecătoarei la CSM, că de ce mi-a dat drumul. Şi CSM a analizat decizia de atunci şi a spus că Kovesi a încălcat independenţa justiţiei."

Radu Mazăre în rolul victoriosului Cezar la un festival la Mamaia

Radu Mazăre a explicat că procurorii au fost împărţiţi pe zone din ţară, cu misiunea să distrugă lideriii politici puternici.

"Fiecărui procuror locotenent de-a lui Kovesi i s-a dat câte o zonă. Eu am picat la această doamnă procuror Ana Dana, care misiunea ei, împreună cu SRI, a fost să cureţe Constanţa, să înlăture din Constanţa pe Mazăre şi pe Constantinescu, ceea ce s-a întâmplat. (...) Eu am plecat pentru că mi-am dat seama că ţara e bolnavă şi că Securitatea şi securiştii sunt mai puternici decât erau acum 20 şi ceva de ani. Eu nu am ieşit pe stradă, ca acum, să susţin securiştii. Eu am ieşit pentru libertate. (...) Să văd ce spun acum că până acum ţipau. Ţipau că trebuie respectate drepturile omului. Cum a fost respectat dreptul meu de am fost băgat la arest şi am fost bălăcărit şi plimbat în cătuşe şi acuma achitat? Nu mai aud nimic de drepturile omului", a adăugat fostul primar.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) I-A ACHITAT joi, pe fraţii Radu şi Alexandru Mazăre şi pe omul de afaceri Avraham Morgenstern, într-un dosar de corupţie privind o licitaţie în Constanţa. Totuşi, fraţii Mazăre au fost amendaţi penal cu câte 5.000 de lei. Decizia ÎCCJ nu este definitivă.

La ultimul termen de judecată, procurorul ceruse condamnarea lui Radu Mazăre la şapte ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi tot atât pentru fratele acestuia, Alexandru, pentru complicitate la luare de mită. Pentru Avraham Morgenstern, DNA a propus cinci ani de închisoare pentru dare de mită.

Radu Mazăre era acuzat de procurorii anticorupţie că ar fi luat primit 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern - reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinţe sociale "Henri Coandă" din Constanţa - pentru a-l ajuta pe să câştige licitaţia şi pentru a mări, ulterior, valoarea contractului. 

Radu Mazăre în Madagascar

Mazăre a fost condamnat într-un alt dosar, la şase ani şi jumătate de închisoare pentru mai multe infracţiuni de abuz în serviciu privind vânzarea unor terenuri din Mamaia la preţuri subevaluate, dar nici această decizie nu a rămas definitivă. Fostul primar al Constanţei a plecat din ţară de mai multe luni: Pe 10 mai, avocaţii săi au depus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, un certificat de solicitare de azil în Madagascar emis pe numele fostului edil, valabil un an de zile.

 

Citește și: