Mădălina CHIŢU
Elvira Gheorghita
4570 vizualizări 17 ian 2012

Raed Arafat va face în scurt timp prima declaraţie de presă de când a fost renumit în funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Raed Arafat, renumit subsecretar de stat, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că se va implica mai ales pe parte de urgenţă în Comisia care va elabora noua legislaţie şi a subliniat că va rămâne neschimbată comisia de urgenţă, care a ajutat la dezvoltarea acestui sistem în mod armonios.

"Vom dezvolta sectorul public de urgenţă exact unde trebuie să ajungă şi sper că aceste rezultate le veţi simţi chiar foarte bine în perioada următoare. Este un sistem care se dezvoltă încet dar în fiecare zi se face un pas în plus. Despre participarea mea la comisia care va elabora noua legislaţie, o să mă implic dar mai ales în domeniul de expertiză pe care îl am. Nu înseamnă că nu am opinii şi în alte domenii", a spus Arafat.

El a spus că a avut o discuţie luni seară cu ministrul Sănătăţii.

"Dacă vă aduceţi aminte a zis că aşteaptă să-l sun, l-am sunat. Din discuţie am zis că nu am nicio problemă să revin. Azi de dimineaţă am avut discuţie cu dl preşedinte. M-a contactat când eram la Târgu Mureş şi asta am făcut azi şi după care am avut discuţia cu premierul . Sunt înapoi la minister să continuăm de unde am rămas. A fost o discuţie foarte ok, mare parte a fost pe documente, date, a durat aproximativ o oră. A fost o discuţie foarte ok, ca între oameni adulţi", a mai spus Arafat.

El a subliniat că revenirea sa nu este rezultatul unei negocieri. "Am zis de când am plecat că dacă nu mai există motivul revin. Cererea de a mă întoarce a fost adresată public de către premier. A fost o exprimare, dar eu am anunţat disponibilitatea", a adăugat Arafat.

Potrivit acestuia, comisia de urgenţă rămâne nemodificată, fiind o comisie de specialitate care a ajutat la dezvoltarea acestui sistem în mod armonios.

gândul a transmite cele mai importante declaraţii ale acestuia în format LIVE TEXT.

• Ministerul Sănătăţii, Ritli Ladislau, a anunţat că domnul doctor Andrei Georgescu a eliberat funcţia de subsecretar de stat. Acesta a precizat că în urma discuţiilor avute cu premierul Emil Boc cât şi cu şeful UDMR s-a luat decizia ca Raed Arafat să revină la Minister.

• Raed Arafat a spus că a fost invitat de către Traian Băsescu şi Emil Boc pentru a-şi relua funcţia şi a-şi continua activitat. "Am fost şocat de susţinerea şi încrderea pe care o are populaţia în doctorul Arafat", a mai spus fondatorul SMURD.

• Arafat a mai spus că va lucrat la noua legislaţie pentru legea Sănătăţii.

• Fondatorul SMURD a spus că aseara ministrul Sănătăţii l-a sunat şi i-a propus să revină la MS. Azi de dimineaţa l-a sunat şi preşedineţe Ţării. Tot astăzi s-a întâlnit şi cu premierul Emil Boc. "Am acceptat propunerea de a mă întoarce. M-am întorsc să continuăm lucrurile de unde le-am lăsat", a mai spus Arafat.

•"Plecarea mea a fost pentru a putea dezbate legea Sănătăţii. Din funcţia mea de subsecretar de stat nu o puteam face", a precizat Raed Arafat.

• "Cererea de a mă întoarce a fost adresată inclusiv de premier. Chiar ieri premierul a spus să mă întorc de unde am plecat", a spus Arafat.

• Potrivit subsecretarului de stat, comisia de urgenţă rămâne neschimbată, este o comisie de specialitate care specialişti în sistemul de urgenţă.

• "Legea actuală permite sectorului privat să existe, permite sectorului privat să acceseze anumite fonduri ale statului. Există acces sectorului privat. Sectorul privat este invitat să asiste la discuţiile despre noua lege", a declarat Raed Arafat.

• Întrebat dacă s-a aşteptat ca protestele să ia amploare, medicul a spus că nu se aştepta. "Să se evite violenţa" este mesajul pe care Arafat l-a transmis protestatarilor.

• "Eu am demisionat ca să pot să vorbesc liber despre lege. Eu apăr un principiu, un sistem", a declarat dr. Raed Arafat.

• Subsecretarul de stat a precizat că nu a apucat să vorbescă cu dr. Andrei Georgescu, şeful secţiei UPU de la Universitar. "Voi colabora cu dr. Georgescu, pentru că pe partea de urgenţă este un profesionist", a indicat acesta.

• Raed Arafat a conchis spunând că nu s-a aşteptat ca preşedintele Traian Băsescu să retragă legea Sănătăţii.

Citește și: