Ioan Dornescu - Mediafax
2353 vizualizări 12 feb 2015

Acţiunile derulate de RAR în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2014 s-au încheiat prin 4.142 documente de control (PVCSC), întocmite la distribuitorii de componente auto şi la prestatorii de servicii care efectuează activităţi de reparaţii şi dezmembrări auto, inspecţie tehnică periodică şi de verificare tahografe.

În urma verificărilor, s-au constatat mai multe încălcări ale legii, precum lipsa autorizaţiei tehnice eliberată de RAR şi a înregistrărilor care să demonstreze conformitatea activităţilor executate cu condiţiile tehnice şi de calitate impuse, nemenţinerea condiţiilor iniţiale de autorizare, introducerea pe piaţă de produse şi materiale neomologate sau necertificate, lipsa declaraţiei de conformitate emisă de producător, precum şi a inscripţionării şi etichetării produselor, potrivit unui comunicat al RAR.

Cele mai mari amenzi, totalizând 1,59 milioane lei, au fost aplicate pentru firme care desfăşoară activităţi de reparaţii, întreţinere şi dezmembrări auto. În plus, RAR a dispus şi 607 măsuri complementare de oprire sau suspendare a activităţii.

În cazul firmelor care comercializează componente auto s-au aplicat amenzi contravenţionale de 41.400 lei, iar pentru cele care montează sau repară instalaţii GPL au fost impuse sancţiuni totale de 68.500 lei.

Verificările derulate la atelierele TLV şi la staţiile ITP s-au soldat cu sancţiuni contravenţionale în valoare de 64.000 lei.

Registrul Auto Român desfăşoară acţiuni de control care urmăresc conformitatea activităţilor de reparaţii efectuate cu respectarea condiţiilor tehnice şi de calitate impuse de constructorul de automobile, precum şi supravegherea pieţei serviciilor auto privind certificarea şi/sau omologarea echipamentelor, pieselor de schimb şi materialelor utilizate la vehicule rutiere.

Citește și: