Silviu Bănilă
1932 vizualizări 7 feb 2018

RAR a luat această decizie după un control efectuat la 655 de societăţi din toată ţara, informează instituţia într-un comunicat de presă.

 

RAR a suspendat activitatea la alte 49 de service-uri care nu au respectat condiţiile iniţiale de autorizare. Acestea vor putea funcţiona iarăşi după 30 de zile, dacă rezolvă problemele semnalate de inspectorii RAR.

 

Sancţiunile au fost aplicate pentru efectuarea de activităţi de reparaţii la sistemul de rulare fără a deţine Autorizaţie Tehnică, neconformitatea de a nu efectua inspecţiile finale care să garanteze că autovehiculul corespunde condiţiilor şi reglementărilor legale privind admiterea şi menţinerea în circulaţie, neconformitatea de a nu-şi păstra şi respecta condiţiile iniţiale de autorizare si lipsa certificatelor de garanţie emise pentru lucrările efectuate.

 

Reparaţiile rapide şi ieftine, O CAPCANĂ

 

RAR atrage atenţia posesorilor de autovehicule să fie foarte atenţi atunci când aleg service-ul în care îşi duc maşina la reparat. Inspectorii spun că ofertele de pe piaţă care promit reparaţii rapide şi ieftine sunt, de obicei, o capcană pentru că acele service-uri nu dispun de capabilitatea tehnică specifică care să ateste calitatea reparaţiilor efectuate.

 

Acesta este motivul pentru care inspectorii RAR efectuează în mod frecvent controale pentru a servi intereselor reale ale posesorului de autovehicul si a stabili o stare de normalitate în sfera serviciilor auto.

 

La acţiunea de control desfăşurată de DSP-RAR au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 596.000 lei.

 

Controalele au fost făcute în perioada 15.10.2017 -30.11.2017, mai informează RAR.

Citește și: