Ana Petrescu
497 vizualizări 11 mai 2019

„Dragnea e leu în România, păzit de jandarmi. Când iese din ţara umblă cu căciula în mână şi cu banii în buzunar, poate-poate îl bagă cineva în seamă. Eu fac parte din familia politică a popularilor europeni, la fel cu doamna Merkel. Între liberalii români şi doamna Merkel există respect reciproc şi există civilizaţie şi bun simţ. Dragnea este slugă în faţa lui Timmermans, îşi pune partidul să-l susţină, iar lui Timmermans îi e ruşine să fie văzut cu Dragnea. Cine arată mai rău? Eu, care sunt respectuos cu doamna Merkel, chiar galant, ca orice român şi european educat, doamna Merkel la rândul domniei sale este respectuoasă cu noi, sau Dragnea, care e umil în faţa lui Timmermans, care îl scuipă în cap şi nu îl invită nici măcar la întâlnirea socialiştilor din ziua Summit-ului de la Sibiu?”, a scris Rareş Bogdan, sâmbătă pe Facebook.

El a adăugat că s-a salutat cordial cu cancelarul german Angela Merkel, la summitul PPE, la Sibiu, lucru care îl doare pe Liviu Dragnea.

„Ştiu că îi doare rău că m-am salutat cu cordialitate şi respect cu Doamna de Fier a Europei. Ştiu că îi doare rău că am schimbat câteva cuvinte cu distinsă Doamna Cancelar a Germaniei. Ştiu că ei nu înţeleg că respectul arătat unei Doamne, în cazul acesta pe nume Angela Merkel, este chiar mai important decât modul de a saluta un prim ministru al unui stat prieten şi aliat. Mai ştiu însă că Dragnea şi ai săi sunt disperaţi şi se tem exact de cei care îi pot bate rău în alegeri. P.S. Am încercat să explic aici pentru oamenii frumoşi, liberi, educaţi, civilizaţi şi cultivaţi, care vor înţelege exact ceea ce grobienii, aroganţii, impertinenţii şi badaranii grupaţi în mintea şi în jurul lui Dragnea nu vor înţelege niciodată”, a completat Rareş Bogdan.

Reacţia acestuia vine după ce liderul PSD Liviu Dragnea i-a întrebat pe oamenii de la mitingul organizat de PSD, sâmbătă la Iaşi, dacă au văzut poza în care Rareş Bogdan se afişa cu Angela Merkel.

„Îl auziţi pe Iohannis şi le auziţi şi pe slugile lui. Aţi văzut poza cu Rareş Bogdan care stătea plecat în faţa lui Merkel. De la ăla ne aşteptăm să se bată la Bruxelles?”, a spus Dragnea.

Frans Timmermans, candidatul PES pentru şefia Comisiei Europene, s-a aflat de miercuri la Sibiu. Actualul prim-vicepreşedinte al CE a participat joi dimineaţă la o întâlnire a socialiştilor europeni, zi în care a avut loc şi Summitul liderilor UE. Întrevederea între socialiştii europeni a fost una informală, o parte dintre aceştia venind cu ocazia reuniunii liderilor UE la Sibiu.

Pe 11 aprilie, Serghei Stanişev, preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni anunţa că PSE va lua în calcul îngheţarea relaţiilor cu PSD până la discutarea statului de membru al PSE în iunie, dacă Guvernul nu clarifică angajamentul pentru statul de drept şi dacă nu va urma recomandărilor CE. El a adăugat că până atunci la discuţia PES din iunie, nu va fi organizat niciun eveniment PES alături de PSD.

 

Citește și: