Diana Grigore
2781 vizualizări 26 mai 2019

„Vă felicit pentru că astăzi (duminică - n.r.) România a dovedit că este europeană. Prezenţa la vot a dovedit că acestei ţări în momente de cumpăna îi păsa. Că acest neam nu se lasă îngenuncheat când o gaşcă de infractori încearcă să îl îngenuncgeze. Vreau să mulţumesc în mod special tuturor celor 240.000 membrii ai PNL, tuturor celor 1100 de primari, tuturor celor 14.000 de consilieri locali şi judeţeni, tuturor activiştilor, militanţilor, votanţilor noştri care s-au dovedit într-un număr extrem de mare şi care au redat România oamenilor credincioşi care vor să îşi crească copiii aici. Un gând deosebit fraţilor noştri din diaspora care au fost umiliţi ăntr-un mod mai grav decât în urmp cu patru ani şi jumătate. Îi asigurăm că următoarele alegeri vor fi organizate de PNL şi aliaţii săi. Sunt ultimele alegeri organizate de PSD şi cei din ALDE care nici nu au făcut pragul”, a declarat Rareş Bogdan, la sediul PNL, după închiderea urnelor de vot.

Bogdan a adăugat că cere demisia premierul, precizând că nu îl va ierta nici pe ministrul de Externe Teodor Meleşcanu.

„Vreau să îi asigur că nu îl vom ierta pe Teodor Meleşcanu. Solicităm părăsirea de urgenţă a guvernului şi de asemenea doamnei Viorică Dăncilă îi cerem demisia pentru modul în care a organizat alegerile şi pentru refuzul de a prelungi programul cu două zile. Următoarele ore sunt decisive. Trebuie păzit fiecare vot. Bucuria o să o avem mâine. Este important că nimeni să nu poată fraudă un vot. Va rog păziti voturile”, a conchis Rareş Bogdan.

Şi secretarul general al PNL, şeful de campanie, Siegfried Mureşan, a afirmat că „România a arătat că după 30 de ani de la Revoluţie se poate” şi că „democraţia a învins”: „PNL este pregătit să guverneze România”, a adăugat liberalul.

Institutul de sondare Curs-Avangarde anunţă primul exit poll pentru ora 19.00, datele arătând că PSD, PNL şi USR-PLUS sunt foarte apropiate. Sondajul nu ia în calcul votul din Diaspora.

Datele exit poll Curs Avangarde pentru ora 19.00:

PSD- 25,8%

PNL-25,8%

USR-PLUS- 23,9%

ALDE- 4,9%

PRO România-5,7%

UDMR- 5,4%

PMP-5,2%

Alţii- 3,3%

 

Citește și: