Cristina ANDREI
1490 vizualizări 18 iul 2016

Ministrul Educaţiei a arătat că, deocamdată, este prematur să se pronunţe cu privire la această situaţie, înainte de expirarea perioadei de zece zile, timp în care contestaţia lui Ponta va fi evaluată.

„Deocamdată nu pot să iau nicio decizie, domnul Victor Ponta a făcut o contestaţie la sfârşitul săptămânii trecute, pe care a depus-o la cabinetul ministrului. Este o perioadă de 10 zile în care această contestaţie va fi evaluată de către comisia de contestaţii din CNATDCU, care va da un verdict, şi abia după acesta, în calitate de ministru, voi lua o decizie care este impusă de către lege", a explicat Mircea Dumitru.

Fostul premier Victor Ponta a contestat, vineri, 15 iunie, decizia Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor Diplomelor şi Certificatelor Universitare de retragerea a titlului de doctor, iar consiliul are la dispoziţie zece zile pentru a analiza şi a decide dacă admite sau respinge contestaţia. În decembrie 2014, după ce a pierdut alegerile prezidenţiale, Victor Ponta anunţa că vrea să renunţe singur la titlul de doctor. În ultima şedinţă de Guvern din 2014, el semna o ordonanţă de urgenţă care introducea acest drept în legea educaţiei. Cu toate acestea, Ponta nu a trimis niciodată o solicitare oficială la Ministerul Educaţiei, pentru renunţarea la titlul de doctor. Legea pentru aprobarea acestei ordonanţe a fost respinsă de preşedintele Klaus Iohannis.

Citește și: