Gandul.info
Adriana Mit
4354 vizualizări 24 oct 2017
„Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA vă informează că domnul Marius Chiper şi-a înaintat demisia din funcţia de director general interimar, din motive personale, preşedintelui Consiliului de Administraţie", se arată într-un comunicat de presă.
 
Marius Chiper a luat decizia după ce, marţi dimineaţa, ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a anunţat că îl schimbă din funcţie pe directorul CFR SA, după ce trenul cu care ajuns la Deva de la Bucureşti a avut o întârziere de aproape o oră.

Felix Stroe, care se află într-o vizită în judeţul Hunedoara, s-a arătat nemulţumit că trenul cu care a călătorit pe ruta Bucureşti – Deva a avut o întârziere de aproape o oră, în condiţiile în care nu a fost viscol, caniculă sau probleme cu terasamentul.

„Nu se poate să tolerăm lipsa de respect faţă de cetăţeni. Eu nu voi mai tolera, toleranţa este zero. (...) În legătură cu domnul Chiper, problemele cu întârzierile trenurile nu sunt, în primul rând, din cauza faptului că materialul rulant este învechit. Sunt din cauza infrastructurii care provoacă aceste întârzieri. De aceea, dânsul astăzi a fost demis. Nu pot să înţeleg cum, de exemplu, pe calea ferată Bucureşti – Constanţa, în care s-au investit sute de milioane de euro pentru a fi modernizată şi care este cea mai modernă cale ferată din România, nu pot să înţeleg de ce într-o zi frumoasă, cu 20 de grade afară, trenul trebuie să întârzie zeci de minute”, a declarat Felix Stroe, în gara din Deva.

De asemenea, ministrul Transporturilor a mai anunţat că va introduce “ordinea şi disciplina” în CFR.

Luni dimineaţa, Felix Stroe, ministrul Transporturilor, a decis şi schimbarea din funcţie şi a directorului Regionalei Căi Ferate Bucureşti şi a şefului Gării de Nord din cauza modului de administrare şi de întreţinere al Gării de Nord.

Citește și: