43 vizualizări 18 sep 2008

Transportul public între Capitală şi localităţile judeţului Ilfov ar putea fi reluat la sfârşitul lunii acesteia. Un proiect de ordonanţă de urgenţă, aflat pe masa Guvernului şi iniţiat de Ministerul Internelor şi Reformei Administrative, va modifica OUG 109/2005 privind transporturile rutiere, pentru a asigura Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) cadrul legal de a efectua transport public între Capitală şi judeţul Ilfov.

În prezent, transportul rutier între municipiul Bucureşti şi alte judeţe este considerat transport interjudeţean şi nu permite RATB să circule pe aceste rute. De asemenea, potrivit actului normativ, pentru traseele locale între municipiul Bucureşti şi localităţile din judeţul Ilfov, plecările, sosirile şi opririle în tranzit vor fi realizate din staţii publice stabilite de administraţia publică locală. Totodată, la dată intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţă licenţele de traseu valabile îşi vor menţine valabilitatea până la data expirării.

RATB nu mai circulă din data de 1 iulie pe traseele preorăşeneşti din judeţul Ilfov, deoarece consiliul judeţean nu a plătit subvenţiile pe care şi le-a asumat în protocolul semnat, acum un an, cu RATB. Un alt motiv invocat de RATB pentru întreruperea transportului în Ilfov este acela că operatorii privaţi de pe traseele preorăşeneşti au câştigat o licitaţie, în februarie 2008, şi au acţionat în judecată RATB, pentru concurenţă neloială.

Citește și: