Laura Cojocaru
10064 vizualizări 29 iul 2018

”E o ştire falsă, ce vrea să îi sperie pe toţi cei care mai încearcă să facă astfel de lucruri”, susţine Cristian Dide în urma unei discuţii telefonice cu proprietarul maşinii. Cristian Dide este cunoscut pentru că a proiectat mesajul #rezist pe Muzeul de Artă din Capitală la festivalul Spotlight, fiind amendat ulterior.

"Aceasta este o propagandă împotriva inventivităţii românilor. Ceea ce a apărut în spaţiul public este o ştire falsă. Răzvan a confirmat că nu i s-a întocmit dosar penal", susţine Cristian Dide într-un live pe Facebook.

Românul care a stârnit aprecieri, dar şi critici în ultimele săptămâni cu numărul său de înmatriculare din Suedia M..E PSD, a ajuns la Craiova. Poliţia din Dolj a infirmat faptul că bărbatul s-a ales cu dosar penal, după ce un ziar local a publicat această informaţie.

În cursul zilei de duminică, apăruseră zvonuri potrivit cărora Răzvan Ştefănescu s-ar fi ales cu dosar penal, pentru conducerea unui autoturism ale cărui numere de înmatriculare nu sunt valabile pe teritoriul ţării noastre:

”Vă informăm asupra faptului că Poliţia Română poate solicita ca plăcuţele de înmatriculare în cauză să fie îndepărtate, iar în locul acestora să fie montate plăcuţele de înmatriculare comune. Plăcuţele de înmatriculare personalizate sunt valabile doar pe teritoriul naţional şi nu pe teritoriul altor state, în condiţiile în care acestea nu permit în mod specific acest lucru”, este mesajul  apărut astăzi în presă, ca venind din partea autorităţilor suedeze.

Poliţia din Dolj şi posesorul maşinii dezmint aceste informaţii.

”La Craiova a fost oprit de Poliţie, dar nu i s-au ridicat plăcuţele. El a confirmat că nu i s-a făcut dosar penal. A plecat cu aceleaşi numere din Craiova”, susţine Cristian Dide.

Ambasada Suediei la Bucureşti clarifică printr-un mesaj pe Facebook situaţia numerelor de înmatriculare: atâta vreme cât sunt emise legal, ele sunt valabile pe tot teritoriul Uniunii Europene. Posesorul numerelor personalizate trebuie să aibă asupra lui talonul.

Bucureşteanul s-a plimbat cu maşina prin ţară, în semn de protest la adresa guvernării. Răzvan Ştefănescu are două numere de înmatriculare, unul oficial, şi unul preferenţial, realizat în Suedia.

 

Citește și: