Gandul.info
Raluca Lazaroi
799 vizualizări 5 feb 2018

Poliţiştii din Suceava au deschis un dosar penal pe numele unei femei din comuna Voitinel, judeţul Suceava, mama unei unei fetiţe de doi ani, pentru vătămare corporală din culpă şi rele tratamente aplicate minorului, după ce femeia a refuzat să-şi ducă la spital fetiţa care a căzut într-o oală cu apă clocotită şi a suferit arsuri pe 25% din suprafaţa corporală.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Suceava, femeia este cercetată după ce şi-a ţinut mai multe zile fetiţa acasă, deşi copila a suferit arsuri pe 25% din suprafaţa corporală, după ce a căzut într-o oală cu apă clocotită.

“Se efectuează cercetări în acest caz pentru vătămare corporală din culpă şi pentru rele tratamente aplicate minorului. În paralel şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a declanşat o anchetă, noi aşteptăm rezultatele acestei anchete pentru stabili dacă este vorba de rele tratamente aplicate minorului şi de aici vom continua noi cercetările penale. Din informaţiile pe care le avem, este vorba de o familie cu mai mulţi fraţi, una dintre fetiţe a căzut într-o oală cu apă clocotită, iar mama refuzat să o ducă la spital pentru tratament, fiind ţinută acasă două-trei zile până când un vecin s-a autosesizat şi a solicitat autorităţile”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Suceava, comisarul Ionuţ Epureanu.

Incidentul avut loc săptămâna trecută, când fetiţa nesupravegheată de adulţi a căzut într-o oală cu apă fierbinte aflată pe sobă, iar fraţii mai mari au scos-o de acolo.

Mama, de teama repercusiunilor, a preferat să o trateze la domiciliu.

Copila a ajuns la Spitalul Municipal Rădăuţi cu arsuri de gradul III pe 25% din suprafaţa corporală, fiind transferată la Spitalul Judeţean Suceava pentru tratament de specialitate.

Citește și: